[#1]
Apollo1240 - na sprzedaż!!!
Witam, w związku z kupnem Pegaza pozbywam się wszystkich składników mojej A1200. Mam na sprzedaż kartę turbo Apollo1240 40 MHz (nie podkręcana). Karta ma mały feler - w oryginalnym złączu brakowało jednego pinu (poprzedni właściciel wyłamał) - dolutowałem kabelek, który stał się tym brakującym pinem. Karta działa bardzo dobrze, stabilnie, żadnych problemów. Na procesorze jest przyklejony radiator (mały i płaski) z wiatrakiem. Ma jedno gniazdo na pamięć, a w nim Simm PS2 16 MB. Jeśli ktoś chce, za dodatkowe 20 zł mogę dolutować drugie złącze i wrzucić tam Simma 8 MB (razem będzie 24 MB).
Z uwagi na opisany feler cena wyjściowa 100 zł za kartę z pamięcią 16 MB.
Można znaleźć złącze od innej karty i przelutować, użyć karty jako bazy części (sam 68040 40 MHz też trochę kosztuje), lub tak jak ja używać jej w obecnym stanie, który w niczym nie przeszkadza.
Kartę mogę wysłać za zaliczeniem, przy przedpłacie na konto, lub chętny może się zgłosić osobiście (Kraków) i kartę sprawdzić wcześniej.
Z innych dodatków do sprzedaży karta sieciowa PCMCIA 3Com 3CCE589EC. Karta świetnie u mnie chodziła w A1200, w komplecie dorzucę sterownik i mogę pomóc przy konfiguracji. Cena do negocjacji, ale niewysoka (chcę kartę sprzedać a nie trzymać w szufladzie).
Przepraszam za zaśmiecanie forum, ale chciałem aby ten produkt trafił w ręce ludzi świadomych i potrafiących sobie ze sprzętem poradzić.
Ewentualne propozycje proszę kierować na priv, w ostateczności forum.