[#1] adf to fdd
witam.

mam problem . w jaki sposob moge przeniesc pliki adf na amige z pc.
czy da sie w jakis (podobno sie nie da, ale wielu rzeczy sie podobno nie dalo, a potem..)
nagrac dyskietki amigowe na pc w stylu $dd if=*adf of = /dev/fd0 ?
[#2] Re: adf to fdd

@wariat, post #1

ten temat powraca tutaj nie rzadziej niż raz na miesiąc, poszukaj w archiwach, albo poczekaj ze dwa tygodnie
[#3] Re: adf to fdd

@wali7, post #2

rozumiem, sprawdzalem, przegrywanie na dyskietki, kabel itp, itd, chodzi
mi raczej o przyczyne niemoznosci nagrywania, czy mozna to jakossprzetowo
rozwiazac, wiem cos o catweasel, czy mozna to gdzies tanio kupic, a moze ktos
ma ten sprzet i chcialby sie podzielic uwagami?
[#4] Re: adf to fdd

@wariat, post #3

- kontroler pecetowego FDD jest specjalizowanym układem sprzętowo obsługującym większość zagadnień związanych z transmisją danych, na amidze większość tych zadań wykonują programowe sterowniki. kontrolera sprzętowego w PC przeprogramować się nie da, amigowe sterowniki da się napisać od nowa, stąd amiga potrafi przeczytać prawie każdy format, a PC tylko własny
- catweasel jest strasznie drogi (ponad 100 euro)
- użyj dyskietek (crossdos), albo kabla (nullmodem lub ethernet)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem