[#1] CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1
Mam w tym momencie taki konfig jak w temacie. Apollo ma jedno gniazdo simm i 16mb ramu. Zlozone do kupy nie chce dzialac niestety. Jest tak: Karty wlozone z osobna działają, przy podłączeniu razem zglasza sie tylko CV64/3D. Wyczytałem gdzieś na necie ze jest to problem z autoconfigiem w kicku 3.1. Ma ktos jakies informacje jak temu zaradzic?
[#2] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Fazior, post #1

No to masz problem jaki ja mialem kiedys z
wlasnie takim konfigiem.
Trzeba zrobic opuznienie zglaszania sie jednej
z kart.
Jak to ma byc niestety juz nie pamietam, ale
poszukaj w archiwach PPA gdzies o tym bylo
mowione.

[#3] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@kadarr, post #2

Czytałem, patrzylem i nie znalazlem
[#4] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Fazior, post #3

A sprawdz na amiga.nsb.pl chyba tam bylo cos na ten temat ale nie pamietam dokladnie strony. Moze to cos ci pomoze.

[#5] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Denver, post #4

Ano, jest:). Znaczy jest napisane ze jest problem, ale nie napisano jak go rozwiazac;(
[#6] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Fazior, post #5

Aha to ja ci nie pomoge bo sam mam problemy z cvppc a cv64/3d nigdy nie mialem.

[#7] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Denver, post #6

a jakie dokladnie to apollo masz bo ja mialem jakies 2 lata z 1260/50 i na problemy nie napotkalem
[#8] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Dziadziomiecio, post #7

dokladnie to mam 040/40
[#9] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Fazior, post #8

W wątku kadarra wyczytalem ze dolutowanie drugiego gniazda simm pomaga- dolutowalem i nadal lipa. Karty dzialaja ale osobno niestety. Ratunku
!
[#10] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Fazior, post #9

znaczy chyba musze zmienic rom na 3.0 ale bardzo niechcialbym:). Jest jakis programik typu blizkick coby na apollo dzialal?
[#11] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Fazior, post #10

Remapollo
[#12] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Fazior, post #10

witam spokojnie musisz uzyc programu REMapollo to na pewno ci zadziala. Z ta karta tez ruszy pod systemem 3.1 sam to testowalem troche pracy jednak to pochlonelo.Byl gdzies opis drobnych poprawek do plyty glownej cos tam trzeba przelutowac niby nie jest ta przerobka przeznaczona do usoniecia bledu wspolpracy z zorroII ale pomaga i gdzies na Aminecie jest tez latka na ten problem. Szukalem w swoich zapasach programow o ktorych tu mowie -gdzies je jednak posialem.Zwroc uwage na zasilanie karty apollo bo jest to
dla niej bardzo istotny problem. Czasem podniesienie napiecia do 5.1v na zasilaczu pomaga w wielu problemach. Ja zasilam wszystkie apollo bezposrednio do karty turbo w twoim przypadku jest zworka w mniejscu stabilizatora od 60 sprawdz miernikiem podlacz przewodzik do 5V z zasilacza
pamietaj sprawdz dokladnie miernikiem bo zabawa moze byc kosztowna.
[#13] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Dziadziomiecio, post #12

Szukałem na aminecie, nie znalazlem. Dziadku Mietku:), moglbys napisac jasniej o co chodzi z tym stabilizatorem 060 itd. Umiejetnosci lutowniczych starczylo mi na tyle zeby gniazdko simm dolutowac-znaczy raczej zielony jestem;)
[#14] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Fazior, post #13

Spróbuj najpierw z tym Kickstartem 3.0 - potem będziesz kombinował co dalej (chyba że nie masz tych kości), komuś na ppa ruszyło po wymianie z 3.1 na 3.0 właśnie.
[#15] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Dziadziomiecio, post #12

Caly problem polega na tym ze przy kicku 3.1
i Apollo 040 obie te karty (apollo i cv3d) zglaszaja sie razem.
I tak jak to wczesniej mowilem i jak to
wspomial Dziadzio Miecio trzeba cos przelutowac
na plycie glównej, czyli zrobic opuznienie
zglaszania sie jednej z karty. Jak wlączysz
Amige i zerkniesz do bootmenu to zauwazysz ze
raz jest sama Apollo, a raz sama cv3d.
Bynajmiej u mie tak bylo.
Jesli chodzi o to opuznienie to ja osobiscie nie
mialem tego zrobionego.Poprostu zrezygnowalem
z kicka 3.1 . Ale na pewno niedawno
gdzies o tym czytalem jak to zrobic, tylko nie pamietam gdzie :( Przelecialem cale forum na PPA
i jakos tego nie znalazlem :(
Nie wiem czy RemApollo Ci pomoze, ale spróbuj.
Ja poszukam dalej rozwiazania Twojego problemu :)

Bo przeciez nie poto sie kupuje Kick 3.1 zeby
z niego nie kozystac !!!

Pozdrawiam :)

[#16] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@kadarr, post #15

dzieki wielkie jeszcze powalcze dzisiaj i dam znać co i jak, moze komus sie przyda
[#17] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Fazior, post #1

Na 3.0 wstało. Remapollo mi nie dziala:( Wklepalem przed setpatchem remapollo devs:kickstart mac quiet
Dysk mieli przez chwilke po czym staje i koniec.
[#18] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Fazior, post #17

probowalem jeszcze samo remapollo bez wczytywania kicka z pliku i tez kiła. Do tego tnie mi sie grafa w foundation 640x480 normalne to jest?
[#19] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Fazior, post #18

Panowie szanowni:). Jest tak sprzet na kicku 3.0 wstaje bez problemu, znaczy amiga widzi apollo i cv64/3d. Chcialem sobie instalnąć os3.9, wiec uzylem RemApollo. I w tym momencie pojawił się nowy problem. Pierwsze linijki mojej SS wygladają tak:

DRAP
if WARN
remapollo devs:kickstart mac quiet
end if

Biblioteke 68040.library mam w wersji 37.10, czyli takiej jak zaleca autor Rem Apollo, zresztą spatchowała się bez problemu wiec na 100% jest ok.
Teoretucznie powinno dzialac a Amiga nie wstaje. Odpalam, mieli chwilunie po dysku po czym staje. Odpalalem remapollo bez quiet i wygladalo to tak: Ami bez problemu robi wszystko, znaczy wczytuje kick z pliku itd po czym pisze ze za sekundke wykona reset, robi to i nic sie dalej nie dzieje. Kombinowalem na wszelkie sposoby z remapollo, znaczy uzywalem z drap, bez drap, z kickiem w pliku i bez, za kazdym razem to samo-ami sie resetuje i czarny ekran-POMOCY!!!!!
[#20] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Denver, post #4

Hmmm... cyt.: "Znalazłem sposób na to, aby CV64/3D poczekała na Apollo podczas autokonfiguracji. Niestety nie obyło się bez lutownicy, ale zadziałało. Zainteresowanych proszę o maila, a chętnie udostępnię materiały na ten temat." koniec cytatu...

[#21] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Piotr, post #20

Ta strona jest od 3 lat martwa, pozatym niemam bladego pojecia jaki jest mail do Wagowego
[#22] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Fazior, post #19

heh juz wiem:). Programowy reset RemApollo przy mojej konfiguracji nie zadziala:(. Jak zatem zainstalować Os3.9 ma ktos jakies pomysly?? Albo przynajmniej jak wykozystac 80GB dysk bez osa 3.9?
[#23] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Fazior, post #22

http://www.amiga.nsb.pl/sprzet.html tutaj ;) sprawdź a jak byłes tutaj to nie bij ;) pozdr
[#24] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Domik, post #23

Od tego zaczalem:), znaczy bylem tutaj. Ale zauwaz ze nie ma tam zadnej instrukcji jak zalatwic ten problem... A jak pisalem nie mam maila do autora tego artykulu.
[#25] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Fazior, post #22

W RemApollo masz taki programik (nie pytaj ktory, poczytaj moze raczej jeszcze raz dokladniej dokumentacje RemApoll'a :)), ktorym mozesz wydobyc odpowiednie moduly z Amiga ROM Update. Podstaw te moduly pod RemApollo, u mnie przykladowo w SS jest (bywa ;) ) tak:

c:drap17
c:RemAPollo17 QUIET devs:rom.my modules c:mod/workbench.library icon.library mathffp.library romfixes patchmath020 OS_Module5 OS_Module6 OS_Module7 OS_Module8 OS_Module9
;c:RemAPollo16 QUIET devs:rom.44.1_4 modules c:mod/SmartFileSystem workbench.library icon.library patchmath020 romf
;c:RemAPollo17 QUIET devs:rom.40.68 modules c:mod/workbench.library icon.library mathffp.library
;c:RemAPollo17 QUIET devs:rom.my
;c:SetTrapVectors
c:setpatch quiet

PS. Na CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.0, da sie zainstalowac WB/OS 3.9 :) "Pomecz" sie troche ;) poszukaj, a bedziesz mial i doswiadczenie i satysfakcje... i dzialajace w miare przyzwoicie wszystko :)
[#26] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Fazior, post #22

Masz jedna mozliwosc zainstalowac os3.9 ze wszystkimi dodatkami bez karty graficznej ale pamietaj ze warto uzywac rem apollo dopiero wtedy zainstalowac karte graficzna i u mnie musialem zrezygnowac z rysunku startowego cybergrafix wywalajac biblioteke z libsow system sie wtedy zawsze uruchamial a tak zawsze stawal na probie wczytania tej grafiki jesli chodzi o Picasso to w systemie dziala on szybciej ale sporo programow lepiej wyglada pod cgx-em teraz z komniecznosci uzywam Picasso bo nabylem medka.Moj konfig jest taki Apollo1260/50/48mb ram remapollo oczywiscie
i uzywam fast ata -chcialem zrobic upgrad do najnowszego (FASTata) ale nikt nie chce sie pochwalic w czym on jest lepszy to sobie odpuscilem gg.4495878
[#27] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Piotr, post #25

W tym zecz, ze przy tym konfigu ami nie obsloguje softowego restartu i w takim wypadku nie wstanie z remapollo
[#28] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Dziadziomiecio, post #26

heh w tym problem ze nie moge uzyc ani romu 3.1(w kosciach), bo jest konflikt kart, ani remapollo bo nie wykona mi softwarowego resetu i zawiesi sie przy probiue wykonania go
[#29] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@faz, post #27

No moze nie mam racji, moze nie o tym pisze, ale jak to dziala u mnie? :) Ja mam wlasnie CV64/3D + zorroII + apollo40/40 + kick3.0 (kosc ROM na plycie [nie CD ;) ], bo z 3.1 wlasnie byly problemy) + WB/OS3.9 (Scalos dokladnie, bo bardziej mi odpowiada i jego wlasciwie jako zamiennika WB uzywam) Nie wypowiem sie na temat ogromniastych dyskow, czy beda dzialac, bo nie mialem okazji/potrzeby instalowac, sprawdzac, bo sam mam tylko dwa male, 1,5 i ok 4 GB, ale u mnie taki konfig z powodzeniem dziala... no nawet teraz Ami jest wlaczona :) Komp sie uruchamia, choc ze wzgledu na dyski, bo to zalezy m.in. od dyskow, podlaczenia itp., itd., po wlaczeniu trzeba dac restet, bo drugi dysk sie wolniej rozkreca i nie jest od razu widziany, po ktorym to resecie uruchamia sie SS, w niej RemApollo, ktory z kolei wczytuje z pliku (troszke spatchowany :)) rom 3.1, po czym wykonuje swoj reset i wczytuje sie normalnie system... czary? :)
[#30] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@faz, post #28

Mozesz byc albo rownie uparty jak sprzet i kopac sie jak z oslem ;) albo zmienic jednak rom na 3.0... wybor nalezy do Ciebie :) Moze ktos np. w okolicy ma Ami + AGA + rom 3.0 i chetnie by sie zamienil? Dlaczego to musi byc rom w kosciach, a nie moze byc z pliku? I tak nie bedziesz widzial amimowanej dyskietki zachety z numerkiem ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem