[#31] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Piotr, post #30

Drogi Piotrze:) Mam 2 romy w kosciach 3.0 i 3.1. Przy 3.1 karty graficznej nie bylo widac wogole, wiec zmienilem kosci na 3.0 i jest ok. ale nie dziala RemApollo. Po prostu prZy probie softowego restartu komputer sie nie podnosi. I w tym tkwi problem
[#32] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Fazior, post #31

Chodzi o to ze ponoc z niektorymi Apollo to dziala ale ja mam ph 5 i pol:) ma ktos adres do tej przerobki plyty? szukalem na aminecie ale nie znalazlem
[#33] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Fazior, post #31

To moze to Cie na wlasciwy trop naprowadzi, bo jesli tak, to wg mnie:

1. Zla wersja (np. od A4000... bylo tego troche, w tym rozne dziwne koszmarki z sieci, patchowane...) lub uszkodzony plik kickstartu, wiec najlepiej chyba bedzie zgrac ten wlasny rom z kosci, tylko "czysty" bez instalowanych latek, patch'y itd., po uruchomieniu Ami bez SS i sprobuj wtedy zamapowac ten Twoj rom, ale sam, bez dodatkow.

2. Bylo tez kilka wersji RemApollo, na Aminecie chyba nie ma tej ostatniej, tu na PPA jest chyba wlasnie gdzies link (search->PPA->remapollo), albo moze takze sprobuj z wczesniejszymi, a w zaleznosci od wersji np. polozenie programiku drap w SS mialo istotne znaczenie, przed, po...

Jesli nie masz (dodatkowego) monitora z trybami PAL, na czas konfiguracji podepnij sobie choc telewizor, bedziesz dokladnie widzial co sie dzieje, w ktorym momencie sie zatrzymuje, moze wyswietla wczesniej/pozniej jakies komunikaty... tak trudno mi na oko ;) cos doradzic, powiedziec. Moze w User-Startup albo w WB Startup cos niegrzecznego siedzi? Mi kiedys pomoglo samo skopiowanie oryginalnych SS i US i ponowne, reczne dopisanie wszystkiego co mialo tam byc, co chcialem, by bylo...

I chyba wiekszosc z uzytkownikow Apolla miala podobne przejscia, wiec spoko :) ... i walcz;) bo: a to akumulatorek (moj eksplodowal :D ), a to ciagle zwiechy, resety... pie...piiiii Apollo ;) Ale mozna w sumie wszystko doszlifowac, dopiescic, postawic na tym chocby Apache + PHP + MySQL i bedzie chodzilo (prawie) cacy, prostsze rzeczy z tych bardziej skaplikowanych na pewno mozna na Ami robic :)
[#34] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Piotr, post #33

[#35] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Piotr, post #34

a mozesz mi podeslac Swoje remapollo na kfazw@op.pl bo link z tego newsa nie chula:)? Bede niezmiernie wdzieczny.
[#36] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Fazior, post #35

Ja miałem ten sam problem, z tym że koleś od którego kupiłem CV64/3D tu na giełdzie sprzedał mi gniota, tzn. pojawiały mi się pionowe paski. Jak się okazało, na karcie była zwalona pamięć. Dlatego też zdecydowałem się kupić na Allegro całą drugą Amigę z 040/40, hd, cdrw i ze sprawnym CV (tylko dla CV kupiłem tego kompa) i jak przywiozłem do domu okazało się, że w środku były sloty Zorro ale Elboxu (Zorro IV) i choć z tych zorro IV nie ma żadnego pożytku, włożyłem sobie je zamiast Micronikowych Zorro II bo wygodniej było mi pomieścić kable (nie ma slotów ISA i PCI jak Micronikowe) i u mnie nagle zaczęło wszystko hulać z Apollo 040/40, Ram 64MB w dwóch bankach, CV64/3D i Kickiem 3.1 w kości!!! Na szczęście po tygodniu znalazł się kupiec na Ami...
Reasumując, jeśli uda ci się gdzieś załapać sloty Zorro IV Elboxu to gorąco polecam, u mnie rozwiązały one wszelkie problemy, dodatkowo w towerce GIFTu są takie same wtyczki zasilania i nie trzeba się pierdzielić z lutowaniem. Wtykamy zasilanie na Zorro i zapominamy o problemach.
[#37] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Piotr, post #33

Hehe to znowu ja:) caly czas z tym samym problemem:(. Remapollo działa wysmienicie. Przy starcie z kosci 3.0 obie karty są widoczne. Po wczytaniu kicka 3.1 przez remapollo wywala sie zolty alert. Po restecie na kicku 3.1 (wczytanym przez remapollo)widziana jest tylko 1 karta. Jeszcze raz prosze, gdyby ktos wiedzial jak to przerobic mechanicznie to prosze o kontakt.
[#38] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Whiz, post #36

Ale wiem ze to dziala, wiec po co mam na takie same sloty wywalac 200 zeta (efunzine)? Wolalbym medka kupic ale na razie slabuje z gotowka nieco;)
[#39] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Fazior, post #1

A może ma ktoś namiar na "Wagowego" od artka z tej http://www.amiga.nsb.pl/sprzet.html stronki? On rozwiazał ten problem lutownicą i pisal ze podzieli sie wiedzą. Przeszukałem PAUBASE i kiła.
[#40] Re: CV64/3D+zorroII+apollo+kick3.1

@Piotr, post #29

A jaką masz rewizję płyty? Moze to od tego jest zalezne?
[#41] Rewizje płyt

@Fazior, post #16

Mozecie mi podac na jakich rewizjach dzialala wam Apollo 040 +zorroII+cybervision64/3d?
[#42] Re: Rewizje płyt

@Fazior, post #41

Z tego co wiem to plyta 1D4 ktora tez pozwala uruchomic sloty zorro3 z CSPPC inne nie lykaja

[#43] Re: Rewizje płyt

@Denver, post #42

ech, upierdliwy jestem:). Ale mam nadzieje ze ktos, kiedys mi pomoze:)
sprawdzalem sprzet z rewizjami 1d1 i 2b i na obu to samo. remapollo czyta plik z kickiem, robi reset i jest zolty alert i w boot menu widac jedna karte, ale nie jest to ani apollo ani cv64/3d- jakis dziwny numer wyskakuje. Z golym romem 3.0 jest ok.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem