[#1] Apollo 040/40
Jakie najlepsze oprogramowanie można zassać skąd kolwiek aby karta się nie ślimaczuła po zainstalowaniu pakietu mmu. Dlaczego przy starcie komputer przez ok. 20 sekund komletnie nic nie wykonyje, czy to jest normalne ?. Jak wpisać polecenia komendy CPU, aby przy starcie komputera nie wyświetlały się dziwne requesty. Mam rom 3.0 i OS 3.0.
Do czego służy rom na karcie ?
I pytanko. Gdzie można na płycie A1200 umieścić reset. Proszę o dokładne informacje!

Dziękiję wszystkim za odpowiedzi!

Pozdrowienia :
Amiter

www.Amiter.prv.pl
[#2] Re: Apollo 040/40

@Amiter, post #1

A które elementy pakietu MMUlib włączyłeś? Może MuGA?

[#3] Re: Apollo 040/40

@Amiter, post #1

Amiter napisał(a):

[...]
> I pytanko. Gdzie można na płycie A1200 umieścić reset. Proszę o
> dokładne informacje!

Na płycie pewnie do układu GAYLE, ale nie wiem dokładnie gdzie. Na kontlorerze Fast-Ata jest ładne wyprowadzenie resetu. Właśnie z płytki nakładanej na GAYLE. Tam mam podłączony reset do przycisku w wierzy.

Pozdrawiam
Robert Jackowski
[#4] Re: Apollo 040/40

@Amiter, post #1

Mam 68040.library z OS 3.5 i z ami zrobiła się "strzała".

Pozdrowienia :
Amiter

www.Amiter.prv.pl
[#5] Re: Apollo 040/40

@Amiter, post #4

Bez przesady! Strzała w porównaniu z czym? Na pewno nie z biblioteką 68040.library w wersji 37.30. Testy na mojej konfiguracji z OS3.9 pokazały niewielką różnicę między działaniem bibliotek 68040.library w wersjach 37.30 i 44.2. Do testów użyłem programów SysInfo 3.24 i P96Speed 1.2. Właśnie ten drugi program pokazał różnicę ale niewielką. Być może różnica jest w granicach błędu. Zainteresowanym mogę przedstawić szczegółowe wyniki. Natomiast różnica wystąpiła w "staruszku" SysInfo. Otóż dla biblioteki w wersji 44.2 program pokazuje funkcję CopyBack wyłączoną i nie można tego zmienić w programie SysInfo. Z biblioteką 68040.library v.37.30 nie ma żadnych problemów! Prawidłowo pokazuje wszystkie funkcje dla tego procesora włączone rozkazem SetPatch

[#6] Re: Apollo 040/40

@Amiter, post #1

Ja mam wlutowane dwa dodatkowe piny na które zakłada się wtyczkę. Działa u mnie w wieżach Ebox i Infinitiv. W tej chwili nie podaję miejsc lutowania, gdyż nie wiem jaką masz wersję płyty. Być może zadziała z każdą płytą AMIGI, ale tego nie sprawdzałem. Szczegóły mogę podać zainteresowanym. Informację na temat podłączenia przycisku reset uzyskałem w firmie AMIGO. Pozdrawiam

[#7] Re: Apollo 040/40

@el, post #6

Reset sprzetowy zamontowalem w A1200 przy okazji instalacji MMKeyboard (interface klawiatury PC)
Kup podstawke 44pin, ktora zamienisz "na nadstawkę" i naloz ja na MPU Keyboard albo CIA8520
Rozlozenie sygnalow na scalakch znajdziesz w kilku miejscach na sieci.

!!! Nie biore odpowiedzialnosci za szkody wynikle ze zlego podlaczenia !!!
[#8] Re: Apollo 040/40

@Amiter, post #1

Apollo 060 i 040 obydwa podkręcone.
Dlaczego nikt nie wspoimina o RemApollo i HSMLibrary
[#9] Re: Apollo 040/40

@DARK, post #8

no i OxyPatcher przeciez dla 040 i 060...
[#10] Re: Apollo 040/40

@MrT, post #9

Niewiecie czy można tam wlutować 60 75Mhz
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem