[#1] Odtwarzacz SIDow
Ogarnęła mnie świąteczna skleroza. Chciałem posłuchać SIDów i zapomniałem tytułu programu, który je odtwarza. Oczywiście wiem, że jest HippoPlayer, DeliTracker ale słuchanie nimi SIDów to jest profanacja. :) Jest też SID4Amiga, który już daje radę i właśnie go zasysam. Niestety jest on shareware i ma pewne ograniczenia w wersji niezarejestrowanej. Jednak pamiętam, że niedawno temu ("niedawno" w amigowym pojęciu czasu, hehehe) wyszło coś nowego co kosiło konkurencję (w dodatku było freeware). Wymagało sporo procesora do emulacji SIDa ale mało mnie to obchodzi, bo mam G4/1GHz. ;) No i zupełnie wyleciał mi z pamięci tytuł tego programu. Szukałem na różne sposoby w wyszukiwarce PPA i nic. Kurcze, już zacząłem się zastanawiać czy naprawdę coś takiego wyszło. Hmmm... może to chodziło o nową wersję SID4Amiga. No nie wiem. Może ktoś mi przypomnieć tytuł tego programu? O ile coś takiego się pojawiło oczywiście...
[#2] Re: Odtwarzacz SIDow

@MDW, post #1

Najlepszy odtwarzacz SIDów jaki istnieje na Amigę w ogóle, to SidBooster Łukasza 'Glovera' Barana. Nie wiem niestety jak się zachowuje na pegazie.
Nawet na pececie trudno o porównywalny player.

[#3] Re: Odtwarzacz SIDow

@MDW, post #1

http://noname.c64.org/csdb/release/?id=12587

Częściowo mam kontakt z autorem, może nawet udało by się go namówić na wersję natywną dla pegaza, kiedyś próbowałem nawet, ale temat jakos sam umarł.
Problem w tym że do emulacji procesora 6502 Łukasz użył wstawek asemblerowych. Można to przepisać na C, ale nie sądzę żeby Łukaszowi się teraz chciało to zrobić...

[#4] Re: Odtwarzacz SIDow

@MinisterQ, post #2

Jest jeszcze Sid4Amiga.
[#5] Re: Odtwarzacz SIDow

@Andrzej Drozd, post #4

Ale w porównaniu do SidBoostera to są wszystko porażki pod względem odwzorowania oryginału.

[#6] Re: Odtwarzacz SIDow

@MinisterQ, post #2

Nooo właśnie! Dzięki wielkie. Już zassałem i słucham. Świetny program! Nawet ma baaaardzo sympatyczny GUI. Działa bez problemów na Pegasosie. Stabilny jak skała (lubię to określenie, hehe). Zużycie procesora G4/1000 jest śladowe. Powiedziałbym, że wręcz pomijalne. :)

Zupełnie nie wiem jak to możliwe, że mi ten tytuł wypadł z pamięci. Kurcze, ja tak mam ostatnio bardzo często. Poprostu zapominam i koniec. Dostęp do pamięci mam gorszy niż BlizzardyPPC. ;) Najgorsze jest to, że ta skleroza się rozwija w zastraszającym tempie. Macie może jakieś lekarstwo na to, jakiś patch (tylko nie z Aminetu, hehe)? Ktoś mi mówił, że trzeba się ożenić. ;) Jednak nie wydaje mi się żeby to coś pomogło.
[#7] Re: Odtwarzacz SIDow

@MDW, post #6

Najprawdopodobniej wtedy będzie jeszcze gorzej...

[#8] Re: Odtwarzacz SIDow

@MinisterQ, post #7

Dzięki za ostrzeżenie! W takim razie zaraz na giełdzie PPA wystawię do sprzedaży obrączki. ;)

Rety ale się mnie żarty trzymają... No właśnie - skoro nie można żartować z pogrzebu to chyba i ze ślubu nie wypada, prawda?
[#9] Re: Odtwarzacz SIDow

@MDW, post #8

skoro nie można żartować z pogrzebu

Niby czemu nie?

[#10] Re: Odtwarzacz SIDow

@MDW, post #1

Ja mam SID4Amiga i nie jest komercją. Jaka ty masz wersję?
[#11] Re: Odtwarzacz SIDow

@MDW, post #8

Nie jestem ciekawy, ;) ale gdzie można dorwać SIDy ?
[#12] Re: Odtwarzacz SIDow

@noowy, post #11

np tu:

http://www.student.nada.kth.se/cgi-bin/d93-alo/hv-search.cgi?title=&author=&released=

:P 25 tysięcy łącznie
[#13] Re: Odtwarzacz SIDow

@noowy, post #12

Odpowadasz sam sobie? Ale heca :D
[#14] Re: Odtwarzacz SIDow

@MDW, post #6

Macie może jakieś lekarstwo na to, jakiś patch (tylko nie z Aminetu, hehe)?

Mozna rozwiazywac krzyzowki. Niektorych zmusza to zakupu dwoch regalow Encykloedii. No ale jest internet :)

[#15] Re: Odtwarzacz SIDow

@Andrzej Drozd, post #13

wlasnie o to mi chodzilo :P :P :P, jakos ostatnio smutno jest amigowcom, no moze juz nie bo jest MOS 1.4.4 :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem