[#1] zrobić obraz ISO...
Mam pytanko, wynikłe z zakupu nagrywarki CD...

Uczę się wypalania, jak na razie wypaliłem jedną płytkę, ale do robienia iso użyłem niezarejestrowanej wersji FryingPan (dodało jakieś swoje foldery, nie można było nazwać dysku) a płytkę wypaliłem w cdonfire (3CaDo). Nie spodobały mi się niechciane foldery i dlatego poszukuję dobrego programu do zrobienia iso. Próbowałem ISOBuilder, ale wywracało się przy próbie dodania plików. Kto może polecić dobry darmowy program do robienia ISO, albo sposób na to żeby CDonFire umożliwiło bezpośrednie dodawanie plików do listy bez robienia iso na twardzielu?

Pozdrawiam!

Radek Borowicz
[#2] Re: zrobić obraz ISO...

@Radek, post #1

Przeciez a pakiecie 3CaDo jest dostepny program do robienia ISO.
Wejdz na strone glownej tego pakietu i znajdziesz to czego potrzebujesz

ISO mozesz tez zrobic wersja demo MakeCD. Nazwe plytki zmienisz Edisonem z Aminetu
[#3] Re: zrobić obraz ISO...

@Radek, post #1

Ktorej wersji Frying Pana uzyles? Czy aby najnowszej 0.4b? Ja nie mam problemów z tworzeniem obrazów dysków, co wiecej, mozna zawsze zapisac obraz plyty jako bin+cue... A tak w ogóle to polecam rejestracje tego programu. U mnie poszla gladko i bezbolesnie, a równowartosc 10 euro to nie majatek (chyba ze ostatki kasy wydales na nagrywarke :D )...

[#4] Re: zrobić obraz ISO...

@Norbert, post #2

właśnie zasysam to wszystko z 3CaDo... Wielkie toto... już 3 godziny...
[#5] Re: zrobić obraz ISO...

@Radek, post #1

To ja polecam demo MakeCD i program Edison do zmiany nazwy plyty na stwrzonym przez niego ISO.
[#6] Re: zrobić obraz ISO...

@recedent, post #3

Zgadzam się FryingPan wg. mnie już teraz przebija MakeCD choćby tym że nagrywa DVD i jest dużo dużo tańszy.Czekam teraz tylko na wersję dla Pegaza która wg. autora jest ukończona w 70%. Polecam ten program
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem