[#1] A1200 i FDD od A600
Nie powinno być, żadnych problemów gdy zamontuje w swojej A1200 stację dysków od A600?, Mam rację?

[#2] Re: A1200 i FDD od A600

@Korni, post #1

Oczywiście. Ja tak miałem podpiętą stację od a600 do a1200 i chodzi
cały czas.

Pozdrawiam

[#3] Re: A1200 i FDD od A600

@Korni, post #1

FDD od dowolnej Amigi pójdzie w dowolnej innej. Czasami tylko się mogą nie zmieścić w obudowie (niektóre satcje od a4000 były wyższe niż standardowa)
[#4] Re: A1200 i FDD od A600

@wali7, post #3

hmmm no nie do końca tak jest, bo jeśli posiadasz a1200 wyprodukowaną przez ESCOM to stacja od a600 nie będzie działać :), podobnie od a500 oczywiście
[#5] Re: A1200 i FDD od A600

@jaro, post #4

Ok, dzięki za pomoc, zaraz sprawdzę, zapomniałem, przecież ja mam 2 FDD od A500 :)

[#6] Re: A1200 i FDD od A600

@jaro, post #4

masz rację - należałoby napisać - stacje da się prznosić między amigami zrobionymi przez commodore. do tych z escoma potrzeba tylko przerobionego kabelka (w końcu to stacja od pc)
[#7] Aaargh!

@wali7, post #6

Aaargh! Stacja od A500 jest chyba trochę za duża, bo górna część obudowy się już nie zamyka .

Aaargh! Jeszcze nie byłem u brata, i nadal mam sknocony system przez Scalos'a . Na dyskietce mam WB3.1 ze odpalającego się już w Multiscanie, jednak dyskietki z systemem gdzieś wchłonęło .

Aaargh! Nie mam na razie dostępu do TV .

Aaargh! A jak miałem to nie mogłem uruchomić bootmenu na TV, dlaczego? Przed podłączeniem HDD było bootmenu, a po już nie. Czemu .

[#8] Re: A1200 i FDD od A600

@wali7, post #6

Miałem A1200 escoma i bez problemu działała mi stacja z A600 No chyba, że Eureka grzebała sama na płytach i co nieco poprawiała
[#9] Re: Aaargh!

@Korni, post #7

Stacja od A500 jest chyba trochę za duża, bo górna część obudowy się już nie zamyka

Sprobuj zdjac ze stacji metalowa obudowe.
[#10] Re: Aaargh!

@Korni, post #7

Aaargh! Jeszcze nie byłem u brata, i nadal mam sknocony system przez Scalos'a. Na dyskietce mam WB3.1 ze odpalającego się już w Multiscanie, jednak dyskietki z systemem gdzieś wchłonęło.

Nie rozumiem jak możesz mieć "system sknocony przez Scalosa".
Jak ci się Scalos nudzi to podmieniasz tylko scalosowy LoadWB na ten oryginalny i masz wszystko po staremu.
No chyba że pozwoliłes installerowi Scalosa pozmieniać swoje oryginalne pliki systemowe, a
tak się nieszczęśliwie złozyło że akurat twój system nie trawi tych wersji skopiowanych dla Scalosa.
Ja spbie zainstalowałem Scalosa ręcznie wg opisu
w dokumentacji.
[#11] Re: Aaargh!

@R-Tea, post #10

Uchh!

Ja też zainstalowałem ręcznie.

Jak ci się Scalos nudzi to podmieniasz tylko scalosowy LoadWB na ten oryginalny i masz wszystko po staremu.

Scalos się wczytuje i nic nie da się zrobić, widzę tylko szary ekran, górną belkę, kursor. Wiem, że pozbycie się Scalos'a jest bajecznie proste. Tylko spróbuj sam to zrobić, niemając DF0: (mam już ale nie wmontowane), bootmenu na TV się nie pojawia, a jeszcze ostatnio nie mam dostępu do TV, a mam monitor SVGA. No i tylko ten brat mnie ratuje. No chyba, żebym dokupił sobie jeszcze przejściówkę do PC z 3,5'' na 2,5''.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem