[#1] UTF-8
Czy udało się komuś uzyskać polskie znaki przy pomocy UTF-8 ?
Na stronie www.allegro.pl są krzaki i ten programik, miał to rozwiązać...
[#2] Re: UTF-8

@noowy, post #1

UTF-8 powinien pozwalac na wpisywanie polskich znakow w tym standardzie, a nie wyswietlanie. A wogole udalo ci sie go uruchomic?

[#3] Re: UTF-8

@Kaczus, post #2

Pod pegazem nie dziala, ale za to uruchomił sie na A1200 (standardowy Workbench z dyskietki)
[#4] Re: UTF-8

@Kaczus, post #2

Niestety nie udało mi się uruchomić:(, program wyświetla mi, że brak mu input.device. Na płycie CD z oryginalnym OS3.9 niestety nie ma input.device. Pewnie ten dewajs ;) jest w ROMie AmigaOS lub w boot.img MOSa, ale to tylko domysły. Swoją drogą bardzo przydałby się program tego typu pod wszystkie amiplatformy.

[#5] Re: UTF-8

@Kaczus, post #2

U mnie dziala na WB3.1 (zalatany z klkoma lbsami/clasami z WB3.5/3.9:

Nowy proces Shell nr 14
14.Ram Disk:> "Ram Disk:UTF-8"
UTF-8: Handler installed

Ale co dalej to nie wiem...;)
[#6] Re: UTF-8

@noowy, post #4

Nie wiem czy to wazne ale aktualnie mam rom 3.9 (45.20), zmapowany blizkickiem.
[#7] Re: UTF-8

@Andrzej Drozd, post #6

...tylko jak to zrobić na Pegazie ? :P

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem