[#1] Czy klawiatura od CDTV pasuje do A2000 ?
Czy mogę bez żadnych przeróbek podłączyć klawiaturkę od CDTV do A2000 ? Ewentualnie czy dużo trzeba przerabiać ?
[#2] Re: Czy klawiatura od CDTV pasuje do A2000 ?

@makcius, post #1

z tego co pamiętam, to większość (a może wszystkie) klawiatur zewnętrznych do Amig wzajemnie do siebie pasowała. Czasami trzeba tylko użyć przejściówki DIN<->miniDIN
[#3] Re: Czy klawiatura od CDTV pasuje do A2000 ?

@wali7, post #2

Zgadza się. Amigowe zewnetrzne klawiatury są wymienne.
[#4] Re: Czy klawiatura od CDTV pasuje do A2000 ?

@makcius, post #1

Ja podłączyłem ponad osiem lat temu oryginalną klawiaturę od A2000 do ACD32, według schematu opisanego w "Magazynie Amiga" były tam jeszcze inne schematy, opisy pinów wtyczek amigowych klawiatur. Chyba wszystkie artki z MA są na MACD.
[#5] Re: Czy klawiatura od CDTV pasuje do A2000 ?

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

nie wszystkie amigi lykaja klawature w moim przypadku amiga4000 nie lapala klawiery od acdtv
a do amigi 2k trza przerabiac klawiere od acdtv
bylo opisane w MA ale nie pamietam w ktorym numerze jak znajde to dam znac

[#6] Re: Czy klawiatura od CDTV pasuje do A2000 ?

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

niewszystkie amigi lykaja klawature w moim przypadku amiga4000 nie lapala klawiery od acdtv
a do amigi 2k trza przerabiac klawiere od acdtv
bylo opisane w MA ale nie pamietam w ktorym numerze jak znajde to dam znac

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem