[#1] Podstawka pod SIMM
Poszukujć podstawki do wlutowania pod pamićć simm. Może ktoś ma albo wie gdzie można taka kupić na terenie Warszawy.
[#2] Re: Podstawka pod SIMM

@Michal, post #1

kup stara plyte i wylutuj ;)
[#3] Re: Podstawka pod SIMM

@Stryjek, post #2

mam taka płytć ale wylutowanie takiej podstaki graniczy z cudem, podstawki są lutowane dwustronnie.
[#4] Re: Podstawka pod SIMM

@Michal, post #3

użyj opalarki elektrycznej
[#5] Re: Podstawka pod SIMM

@Michal, post #3

no nie wiem ;] ja juz takich wylutowalem sporo zwyklych 30 pinowych jak i ostatnio 72 pinowy do mojego apolla
[#6] Re: Podstawka pod SIMM

@Stryjek, post #5

ja siedziałem z odsysaczem 3h i nie dało rady - zawsze zostana drobinki cyny które trzymaja podstawkć.
[#7] Re: Podstawka pod SIMM

@Michal, post #6

No to nad kuchenkę gazową z taką płytą. Minutka i podstawka sama wyjdzie :D

[#8] Re: Podstawka pod SIMM

@Marek Szyprowski, post #7

niestety mam tylko kuchenke elektryczna, zalezy mi na dobrej podstawce w końcu to A4000...
[#9] Re: Podstawka pod SIMM

@Michal, post #8

To jeszcze można spróbować z piekarnikiem (ustawionym na maksa), ale wówczas podstawka może być troszkę miękka przy wyjmowaniu...

[#10] Re: Podstawka pod SIMM

@Michal, post #8

Polecam opalarkę elektryczną. Chwilę podgrzewaj a później tylko styknij i sama wypadnie.
Oczywiście podgrzewaj płytę od strony lutu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem