[#1] Tapety cd..
No i mam problem :)
Sprawa wygląda tak. Mam WB 3.1 w 64 kolorach i rozdzialce 640x256 (czyli standard). Mam obrazek wlasnie w takiej rozdzielczosci w 16 kolorach. Obrazek sliczny :) i kazdy program jak i przegladarki pokazuja go ladnie. Natomiast jak podloze go jako tapetke pod WB to wyswietlany jest z gorsza jakoscia niz w programach graficznych i w przegladarkach.
Tak sie dzieje z wszystkimi obrazkami jakie podkladam jako tapete i wszystkie sa albo w 64 kolorach albo mniej (System mam ustawiony na 64 kolory).
Dlaczego tak sie dzieje i czy mozna temu zaradzic ???

[#2] Re: Tapety cd..

@bastan, post #1

Paleta obrazka jest nieco inna niz dostepne kolory WB. Jezeli uzywasz PALu i Fblita to zwieksz kolory WB do 128. Wtedy bedzie mozna uzyc nawet 32 kolorowej tapety.

Ogolnie szukaj/stworz tapete o podobnej palecie do WB.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem