[#12]
Re: "Podszywanie sie pod MAC ADDRESS"
@spiryt,
post #11
Problem jest bardziej złożony. Zmieniłem z poziomu Miami MAC-a karcie sieciowej. Potem przywróciłem jej stary numer. Poszedłem do admina. Podałem ponownie stary numer.
Okazało się jednak, że na sieciówce wcale MAC nie został przywrócony tylko został ten, który zmieniłem. Rezultat - netu nie ma na Amidze. Teraz pisze z Linuxa gdzie podmiana adresów działa bezproblemowo, ale na innej sieciówce, bo ta z Amigi nie działa. Jakiś fizyczny problem z tym klonem, bo na innych klonach owa sieciówka działa normalnie.
Identycznie widzi nowego MAC-a zarówno Miami jak i AmiTCP. Sęk w tym w jaki sposób przywrócić pierwotny MAC ADDRESS
Wszystko zaczęło od padu twardziela w Amidze. Nie kupujcie Seagate 40GB, 60GB. Wtedy pożyczyłem od brata peceta z Linuchem i inną sieciówką. Podałem adminowi MAC-a od sieciówki w pc. Kiedy reaktywowałem Amigę zmieniłem MAC-a ale na próbę innego (na nieszczęście) i stąd moje problemy...
Mógłbym iść po raz n-ty do admina żeby zmienił mi ponownie MAC-a, ale głupio mi tam znowu iść. Poza tym chyba można jeszcze raz zmienić MAC-a przy pomocy Miami. To chyba nie jest jednorazowa możliwość

Niby zmieniam MAC-a a ciągle odczytuje mi tego samego.