Czy ktoś wie czy ta
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48514684
drukarka ruszyłaby na Amidze na "PL_EpsonLQ100-L2" z polskimi znakami w trybie tekstowym?
Inne pytanie (
odnośnie Star LC 200) jest takie:
Jak znalazłem w necie to aby Amiga drukowała z polskimi znakami w trybie tekstowym to musi być w ustawiona strona kodowa 852 a z firmy, która może mi zainstalować w niej eprom z polskimi znakami dostałem odpowiedz:
-----------------------------------------------------------------------------------
Proszę wstrzymać się z wysyłką drukarki LC-200 do przerobienia na polskie znaki. Po zasięgnięciu dokładniejszych informacji od naszego specjalisty,
okazuje się, że polskie znaki w tym modelu występują na stronach kodowych nr 863 i 865, a nie 852 jak rozmawialiśmy. Może to powodować, że Amiga ich nie odczyta, ponieważ nie widzi górnej tablicy kodowej drukarki, w której polskie znaki są umieszczone. Postaramy się rozpoznać temat pod kątem Amigi, bo jak się nie uda, to straci Pan na przesyłce. Rozpoznanie potrwa kilka dni, więc proszę cierpliwie czekać na konkrety.
-----------------------------------------------------------------------------------
Moim zdaniem jest więc takie, że sterownik do LC 200 od ks. Pikula potrafi wykorzystać PC863 i/lub 865 albo jest eprom z PC852 do Star LC 200. Jeśli ktoś zna temat to bardzo proszę o odpowiedź.
Grzegorz