[#1] 68060
witam,czy ktos moze mi opowiedziec wrazenia z pracy z Apollo 1260/50(wspolpraca z RAM'em, napedami HDD,CD, koscmi Ami itd.), lub ew. Blizzard 1260...?...albo w ogole uzytkownicy 060 niech sie pochwala/pozala, jak to pedzi..
[#2] Re: 68060

@MrT, post #1

Pędzi to UAE/Amithlon na szybkim PC albo Pegasos. 68060 to tylko 2-3 razy szybsze 68040.

[#3] Re: 68060

@MrT, post #1

Mam Blizzarda 1260/66Mhz i jestem z niego bardzo zadowolony. Daje ona spory komfort pracy w polaczeniu z karta graficzna. Nie trzeba czekac np. az sie ikonki pokaza, albo jakis element GUI odrysuje. Przy pracach niewymagających pelnej mocy obliczeniowej np. przegladaniu netu mozna sobie spokojnie mp3 posluchac. Wiadomo, ze PPC + 060 byloby bardzoej wskazane, a Pegaz to juz w ogole poezja:) Aha. Jest jeden bol z pamieciami w Blizzardzie. Mozna miec tylko jedna kosc (max 64MB) i to jedynie jednostronna. Jesli chcesz miec wiecej to trzeba kupic kontroler SCSI ktory pozwoli rozszerzyc pamiec o nastepne 128MB i w tym wypadku moga byc juz dwustronne kosci. W kazdym badz razie jesli nie jest potrzebna Ci duza moc obliczeniowa, a raczej powinienem powiedziec nie jest niezbedna to mozesz spokojnie kupic 060.
[#4] Re: 68060

@MrT, post #1

Cala checa w tym, ze juz mam Apollo 1260/50 w szufladzie (Made In Malesia, wiec da sie podkrecic;), ale feralnie nie mam w tej chwili Ami by to w nia wsadzic..i za nim kupie jakas a1200 to tak wypytuje o ew. spostrzezenia innych userow..(wersje plyt itd.)..mialem juz 3 Apollo, ale nigdy z 060;)..a co do UAE/Szybki PC...na Duroinie 1200mhz. fajnie wszystko smiga, ale z Ami i tak nie zrezygnuje, stad to 68060..szkoda tylko, ze na razie w szufladzie..
[#5] Re: 68060

@MrT, post #4

Mam Blizzarda1260/50. MP3 blokuje na chwilę wskaźnik myszki gdy się wciśnie Play w odgrywajce (Prayer2, SongPlayer) tak że przez ok. 1s nie można nic praktycznie zrobić. Na BlizzardziePPC z takim samym 68k ten problem nie występuje. Mówie tu o używaniu wyłącznie odgrywaczek pod 68k. Poza tym mp3 chodzi bardzo dobrze nawet przy najwyższych parametrach. Z kolei do enkodowania mp3 trzeba na 060 trzeba mieć nieco cierpliwości (ale tej amigowcom chyba nie brak :) Utwór ok. 5 minutowy robi się ok. 30 minut, przy domyślnych ustawieniach Lame'a dla surowej ścieżki zrzuconej z płyty audio.
[#6] Re: 68060

@RTea, post #5

Nic takiego nie mam. Do mp3 uzywam Amplifiera. Moze czas na Executiva ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem