[#1] soft do A600
Ostatnio znalazłem w szafie zapomniany już prawie sprzęt A600. Nie był używany dość długo i niestety większość dyskietek jest nie do odczytania. CZy może ktoś podesłać mi linki do stron z kąd mogę zciągnąć WB 2.05 - to chyba był oryginalny system do tej Amisi.Może jakiś poczciwy Amigowiec mógłby mi pomóc.
[#2] Re: soft do A600

@marck2, post #1

ech... uch... jeśli nie masz dyskietek Workbencha i jakiegoś programu w stylu CrossDos lud MultiDos (do odczytu danych z pC) to.... echh......urgh.. jak by Ci to powiedzieć...... masz problem, którego rozwiązania są trzy:
1. Kolega Amigowiec
2. Hardy dysk (podłączysz do peceta i skopiujesz co trzeba)
3. Kupno dyskietek
4. Catweasel - stacja czytająca dyskietki i od pC i AMIGOWE.
Skoro większość nie działa, to sprawdź tą mniejszość-może jest tam Workbench i CrossDos/multidos/Ibm-St-Amiga itd. itp.

życzę powodzenia...........

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem