[#1] Infinitiv
witka,czy ktos uzywa towerki Infinitiv Micronica..?
[#2] Re: Infinitiv

@MrT, post #1

Tak się akurat składa,że ja używam.
A skąd to pytanie ;)
[#3] Re: Infinitiv

@MrT, post #1

Używam, a w czym problem?;)
[#4] Re: Infinitiv

@MrT, post #1

Używam i o cóż chodzi?

[#5] Re: Infinitiv

@Arbuz, post #4

Może małe podsumowanie, ilu używa jej w polsce :D
Albo wymiana doswiadczeń na temat jej niedoróbek ;)
[#6] Re: Infinitiv

@DjThunder, post #5

Ja używam jej lekko zmodyfikowanej tzn. wywaliłem orginalny interfejs klawiatury a założyłem z giftu( nie dało się grać w Quaka i pochodne-nie widziała wciśniętych dwóch klawiszy myszy). Poza tym napięcia mam dołączone bezpoślednio do płyty głównej a nie przez gniazdo zasilania. Coś jeszcze?

[#7] Re: Infinitiv

@Arbuz, post #6

Ja swoja musialem potraktowac z lekka lutownica
w celu pozbycia sie pewnych elementow plastikowych
bo troszeczke przeszkadzaly w montarzu karty turbo.
Poza tym nie moge po zalozeniu Mediatora zamknac
obudowy od gury sie lekko kurzy do srodka.
Ogulnie ta obudowa jest lokko za ciasna.
[#8] Re: Infinitiv

@Arbuz, post #6

A czy u Ciebie wieszał sie interfejs klawiery przy resetowaniu?
Znaczy sie wszystkie djody sie zapalały i nie działaly klawisze?
[#9] Re: Infinitiv

@Robert, post #7

Racja, obudowa troche ciasna jest.I turbo wystaje z góry jak jest mediator.
To wiadomo po co są te nadbudówki ;).
[#10] Re: Infinitiv

@Robert, post #7

Ja u siebie wyciąłem większość plastiku także ze względu na kartę turbo. Zasilanie dałem bezpośrednio z zasilacza oryginalnym kablem od starego zasilacza. Wkurza mnie trochę "długi zasilacz", przez co kable są straszni ściśnięte cdromem. No i chwilowo przed poprawą chłodzenia na BPPC nie mogę założyć bocznej ścianki (ale dzięki temu lepiej chłodzi;)). Na szczęście od góry wszystko ładnie się zamyka ale nie mam Mediatora za to mam nadbudowę:).
[#11] Re: Infinitiv

@DjThunder, post #5

Takze uzywam.
Zalety: tania i mozesz ja maltretowac jak ci pasuje (jak zepsujesz to kupisz nowa). Natychmiastowy dostep do srodka (doslownie w 3 sekundy). Mozliwosc rozbudowy.
Wady: Bardzo niedopracowana pierwsza wersja (bez ekranu). Druga juz calkiem znosna (potrafi nawet przetrwac podroz bez "rozlazenia sie"). Jezeli masz zamiar kupic to tylko ta z metalowym ekranem i pileczka z logo Powerd By Amiga. Po zakupie natychmiast nalezy wyrzucic przelotke zasilajaca (a raczej stresujaca) i podlaczyc bezposrednio do gniazada zasialajacego (inaczej komputer bedzie sie wieszal). Utrudniony montaz karty turbo (najlepiej wylamac jeden z ogranicznikow), ale i tak prostszy niz w standardowej obudowie. Brak diody stacji dyskow (musialem dorobic). Za blisko znajduje sie pierwsza kieszen HD od zasilacza i jest kompletnie nieuzywalna poniewaz zaklocenia ktore emituje zasialcz uniemozliwiaja poprawna prace. Na drugiej i nizszych (jak dokupisz) pracuje prawidlowo. Gdy zamontujesz drugi simm do karty turbo styka sie z obudowa zasilacza i nalezy to miejsce zakleic szkotem...
[#12] Re: Infinitiv

@DjThunder, post #8

Raz na początku ale szybko się zorientowałem że nie była dociśnięta do procesora podstawka(problem jak w fast-acie) ale po potraktowaniu nogą od krzesła i dociśnięciem przez siad na tymże krześle (serio) wszystko jest OK i Amiga próbę wytrzymałości wytrzymała i już się nie wiesza )

[#13] Re: Infinitiv

@Andrzej Drozd, post #11

A ja mam diodę oryginalnie wersja z ekranem bez boing balla

[#14] Re: Infinitiv

@Arbuz, post #13

dzieki.....o to mi wlasnie chodzilo..kupuje teraz Infinitiva i chcialem troszke sie o niej dowiedziec))..mysle,ze teraz jakos sobie poradze)..thx
[#15] Re: Infinitiv

@MrT, post #1

czy mozna jeszcze gdzies dostac dodatkowy segment do Infinitiv?
[#16] Re: Infinitiv

@Ed, post #15

Jest w ofercie Amigo i Animart: http://www.amigo.kki.pl/inne.htm
http://animart.webpark.pl/ahrd.htm
ale nie wiem czy jest jeszcze dostepny
[#17] Re: Infinitiv

@Ed, post #15

Ed napisał(a):

> czy mozna jeszcze gdzies dostac dodatkowy segment do Infinitiv?

Ja kupiłem w tym roku w http://www.efunzine.com/

Pozdrawiam
Robert Jackowski
[#18] Re: Infinitiv

@Robert, post #17

W Amigo Są dostawy częste wię c proponuję dzwonić -Segment do Infinitiva 30zł
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem