[#1] Druk z pliku
Mam następujące pytanie: Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak zrobić operację drukowania z pliku? Tzn: w różnych podręcznikach o Amidze jest opisana funkcja "drukuj do pliku". Potem taki plik można podobno wydrukować na innym komputerze podłączonym do drukarki, której akurat nie mamy przy swoim. Próbowałem to zrobić kiedys pare razy i nic mi nie wychodziło. Oczywiście używałem sterownika tej drukarki na której miałem później wydrukować (drukarka podłączona do peceta w pracy). Potem w taki sposób, że robiłem druk do pliku a później na tej samej Amidze próbowałem z tego pliku wydrukować. Próbowałem "Print menagerem" I nawet "Turboprintem 7.0" i nic nie wychodziło.

A1200T Blizzard1240/40 32MB + FastATA+40GB+CDx40 + PC

[#2] Re: Druk z pliku

@Jerzy, post #1

ami
wpisujesz: copy plik (to) prt:
na pc
copy plik lpt1: (itp. itd.)
niby trzeba jeszcze wpisac jakiś switch aby dane były przesyłane w formie czystej, ale ja robiłem tak i drukowało :) - jeśli nie będzie działać to poczytaj co wypisze: copy /? na pc.

[#3] Re: Druk z pliku

@11MASTEr, post #2

na ami to raczej copy plik par:

[#4] Re: Druk z pliku

@11MASTEr, post #2

Wydaje mi się, że tak to robiłem - chociaż nie dam sobie głowy uciąć i nie działało. Tzn. wychodziły tylko krzaczki. Ale w takim razie spróbuję jeszcze raz.
[#5] Re: Druk z pliku

@Jerzy, post #4

jeśli krzaczki to musisz do polecenia copy dodać ten parametr aby dane nie były formatowane :)

[#6] Re: Druk z pliku

@11MASTEr, post #5

Jaki parametr?
[#7] Re: Druk z pliku

@Jerzy, post #4

A na pewno drukowales na tym samym driwerze (bedacym w tym samym
trybie?

[#8] Re: Druk z pliku

@Jerzy, post #6

wpisz na piecu copy /? i poczytaj czy przy jakimś parametrze coś tam nie pisze o przesyłaniu danych w formie czystej - wtedy to bedzie to
Teraz już nie będę włanczał pieca, ale jutro z rana jak mi sie przypomni to to sprawdzę :)
Z drugiej strony ile tez może miec polecenie copy dodatkowych parametrów?! :)

[#9] Re: Druk z pliku

@11MASTEr, post #8

prawdopodobnie chodzi o parametr (/b albo +b nie pamietam) włączający
tryb binarny

[#10] Re: Druk z pliku

@Jerzy, post #4

Właśnie spróbowałem! I mi wyszło. W obie strony. Programem nutowym zapis na PC i druk na Ami i to samo odwrotnie programem DeluxeMusic 2.0. Tylko teraz zrobiłem to na HP670C, a wtedy próbowałem na ESC460C. I coś nie wychodziło. Ale teraz nie sprawdze Epsona bo mi padł. Drukuje tylko w kolorze a na czarno mimo pelnego kartridża nie.
[#11] Re: Druk z pliku

@11MASTEr, post #2

Tylko co zrobic na WindowsXP ? :)
[#12] Re: Druk z pliku

@kmilota, post #11

może przenieść ikonkę pliku raw na ikonkę drukarki na pasku zadań? (kiedyś taki numer chyba działał)
[#13] Re: Druk z pliku

@wali7, post #12

To nie działa. Ciekawy jestem po co w takim razie pod XP można drukować do pliku? No chyba żeby sobie w domu na Amidze wydrukować.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem