[#1] dziwny ekran voodoo3
witam

ostatnio nie moge dojsc czemu podaczas inicjalizacji monitora voodoo przez loadmondrvs zanim wskoczy ekran workbench'a (np.u mnie 1280x1024) pojawia sie ciemnogranatowy ekran o rozdz. jakos jak 700x400 i odswierzaniu 75 - potem znika przd workbenchem.

nigdzie takiego trybu nie ustawialem ani w prefsach od p96 ani tez nie uzywam zadnego promotora, zarowno w postaci odobnego programu jak i mcp.
nie jest to takze ster z flasha ppc(zreszta ten multiscan ktory tam siedzi i tak na voodoo by sie nie wyswietlil), poza tym "dziwny tryb" nie egzystuje w liscie trybow graf. chocby w screenmode.

Najlepsze jest to ze na golym systemie takie cus nie ma miejsca:), dodam ze chodzi o os39.

konfig:a1200/040/33/ppc/200,voodoo3
patche:mcp, reqattack,vp,executive,bb2,blizkick poza tymi nie ma innych ingerujacych dodatkowo w grafike
[#2] Re: dziwny ekran voodoo3

@grzes_zab, post #1

A co masz na mysli pisząc "goły system"?
A probowales "wyremowac" kazdy patch, a potem je pojedyńczo uruchamiac?
A moze ten ekran, to ekran "ukrytego" AmigaDOSu?
[#3] Re: dziwny ekran voodoo3

@grzes_zab, post #1

To pewnie stan nieustalony wywołany inicjalizacją karty i śmieciami w jej rejestrach.

[#4] Re: dziwny ekran voodoo3

@MinisterQ, post #3

tylko to ze taki stan jest tez zaraz po "power on".

a co do golego systemu to mam na mysli os39 z plytki z zainstalowanycm p96
[#5] Re: dziwny ekran voodoo3

@grzes_zab, post #4

Dziwne. U mnie takie coś nie występuje. Od razu jak się włącza VooDoo3 to z obrazem Workbencha. Też mam AmigaOS3.9.
[#6] Re: dziwny ekran voodoo3

@kmilota, post #5

no wlasnie na golym to sie nie dzieje:), a juz znudzilo mi sie dochodzenie jaki to patch - spr juz wszytkie jakie mam zainstalowane (wyzej w postach wynmienione). sprobuje jeszcze dorzucac do golego systemu kolejne rzeczy jakie teraz mam w systemie i zobacze.

dam znac jak do czegos dojde, zaloze sie ze jest to straszny banal:)
[#7] Re: dziwny ekran voodoo3

@grzes_zab, post #6

a czy czasem nie zaczęło się to od tego jak zaptaszkowałeś RESIDENT w ata3prefs ?
[#8] Re: dziwny ekran voodoo3

@R-Tea, post #7

nie bo to sie juz wczesniej dzialo
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem