[#1] Pytań kilka ...
Witam, postanowiłem wrócić do Amigi :) i spostrzegłem że nie jestem jusz w temacie :S Mam kilka pytań dotyczących A1200:

1) Czy na 1200 z samym rozszeżeniem pamięci i dyskiem twardym pójdzie siec ew. internet ( chodzi mi o: GG, FTP, Maile, Irc ) ???

2) Jakie roz. pamięci nie blokują PCMCIA ???

3) Czy koprocesor opórcz softu pod niego napisanego daje jakieś inne korzyści ???
[#2] Re: Pytań kilka ...

@ShandoR, post #1

ShandoR napisał(a):

> Witam, postanowiłem wrócić do Amigi :) i
> spostrzegłem że nie jestem jusz w temacie :S Mam kilka pytań
> dotyczących A1200:
>
> 1) Czy na 1200 z samym rozszeżeniem pamięci i dyskiem twardym
> pójdzie siec ew. internet ( chodzi mi o: GG, FTP, Maile, Irc )
> ???

ruszyc ruszy, wygoda uzywania - conajmniej mierna

> 2) Jakie roz. pamięci nie blokują PCMCIA ???

wszystkie powyzej 4 MB bez dodatkowego procesora, i niektore z procesorem tez, szczegolnie te starsze.

> 3) Czy koprocesor opórcz softu pod niego napisanego daje jakieś
> inne korzyści ???

a czy to nie jest duzo? gdy np biblioteka z tego korzysta, to tak naprawdę kazdy program korzystajacy z biblioteki rowniez...

[#3] Re: Pytań kilka ...

@Kaczus, post #2

Jeśli mierna to może kupić jakieś turbo na efunzine.com np. GVP 1230, M-Tec 1230/28 lub Apollo 1230/40 ???

[#4] Re: Pytań kilka ...

@ShandoR, post #3

Nie kupuj Apollo bo one są bardzo kapryśne. Lepiej zainwestować w jakieś 040/25 Blizzarda i można MP3 słuchać :D

[#5] Re: Pytań kilka ...

@ShandoR, post #3

Grunt to minimum 32 MB ramu. Ale czesto do WWW i tyle to zamalo...
[#6] Re: Pytań kilka ...

@Andrzej Drozd, post #5

Do wygodnego kozystania z netu trzeba miec 040 i karte GFX , plus pamiec jak napisal Andrzej .

[#7] Re: Pytań kilka ...

@Darek S., post #6

potrzebuje pare kodów do LIGA POLSKA I BUNDESLIGA MENAGER
[#8] Re: Pytań kilka ...

@TOPOL, post #7

To bardzo ciekawe kolego TOPOL.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem