[#1] Instalacja drivera 3c589
Jak poprawnie zainstalować driver 3c589. Pytam bo mam problem. Kliknięcie na ikonę Install nie przynosi oczekiwanego efektu. Pojawia się napis: Unable to open your tool 'Installer'. Skąd wziąć ten Installer ? Zaznaczam że zawartość archiwum z driverem rozpakowałem i przeniosłem do Ram dysku Amigi przez serial port.
Od lat nie miałem styczności z Amigą. A kiedy miałem to jedynie kabel null-modem i Fighter Bomber był na topie :) Mam gołą Amigę 1200. Czy w ogóle sieć TCP/IP pojdzie na moim "golasie" ? Jeśli nie, jaka jest minimalna konfiguracja ? Moja karta sieciowa to 3COM 3CXE589EC.

Dzięki i pozdrawiam,
gRzEnIu
[#2] Re: Instalacja drivera 3c589

@grzesio, post #1

Skąd wziąć ten Installer?

Z Aminetu

[#3] Re: Instalacja drivera 3c589

@grzesio, post #1

Najważniejszy jest plik 3c589.device Ja mam go w Devs:Networks, ale nie jest to regułą, Umieść go gdzie chcesz i tylko Twój program do TCP/IP powinien się do niego odwoływać. Ale 2mb CHIP to zdecydowanie za mało :(

[#4] Re: Instalacja drivera 3c589

@Grzegorz Kraszewski, post #2

A mnie się wydaje, że ten program (Installer) to leży sobie w katalogu C i kopiuje się tam przy instalacji systemu na dysk twardy...

Niech kolega spróbuje w ikonce, w polu Default Tool, wpisać C:Installer. Może zadziała...
[#5] Re: Instalacja drivera 3c589

@Prince, post #3

dokładnie - jedynym ważnym plikiem jest 3c589.device. najlepiej wrzuć go do sys:devs/networks (jeśli nie masz tego katalogu - załóż go). potem w Miami ustaw sterownik na devs:networks/3c589.device, unit na 0.
co do installera, to wygodnie jest wrzucić go do katalogu C. znajdziesz go na dyskietce Install (jak nie masz, szukaj na Aminecie). wiele programów wpisuje w tooltype ikony jakieś dziwactwa w rodzaju :Installer, najprościej zmienić to wtedy na c:installer i powinno grać. pozatym MCP ma opcję kierowania programów odwołujących się do określonych programów (choćby Installera) od razu w miejsce określone wcześniej przez użytkownika (niezależnie od wpisu w ikonie).
z innych spraw - 2 MB to stanowczo za mało, samo Miami zabierze sporo, zostanie kilkaset kb (100-200 kb), nic na tym nie odpalisz. min 4 MB fastu wymagane, ale 16 MB to absolutne minimum wygodnej (ale nie komfortowej) pracy w sieci (HTTP, FTP, poczta, GG).
[#6] Re: Instalacja drivera 3c589

@mailman, post #4

No i błąd. Installer podczas instalacji z flopów nie kopiuje sam siebie do 'C' - trzeba to zrobić ręcznie. Na dyskietce z WB nie ma go i na innych też nie ma. Jest tylko na 'Install'. Swoją drogą zawsze mnie zastanawiało, co im z C= przeszkadzało umieścić jedną linię więcej w skrypcie instalacyjnym, żeby skopiowało Installer'a na HD? Zapomnieli o tym?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem