[#1] Miami TCP/IP
Co powinien zawierać minimalny pakiet Miami, aby odpalić stos TCP/IP i zainicjować sieciówkę (LED ON) ? Drivery do sieciowki mam.
[#2] Re: Miami TCP/IP

@grzesio, post #1

Co najmniej trzy podarchiwa są potrzebne do zainstalowania Miami:

Archiwum z programem dla procka 020 i wyższych (o ile masz 020, jeśli nie to ściągnij dla procka 000):
ftp://de.aminet.net/pub/aminet/comm/tcp/Miami32b-020.lha

Komponent dla interfejsu MUI (Zapewne MUI używasz? Miami pracuje też z innymi GUI):
ftp://de.aminet.net/pub/aminet/comm/tcp/Miami32b-MUI.lha

Zasadnicze archiwum:
ftp://de.aminet.net/pub/aminet/comm/tcp/Miami32b2-main.lha

Rozpakuj to wszystkow w tym samym katalogu przez:

lha x nazwa_archiwum.lha

i uruchom instalatora z ikonki.
[#3] Re: Miami TCP/IP

@rjack, post #2

OK. Dzięki za info. Mam gołą A1200 tj. bez dysku, extra ramu, dopalacza :/ więc MUI odpada (?!). Mam sieciówkę na PCMCIA i stery do niej (3c589). Nie chodzi mi o żaden internet, chcę tylko nawiązać komunikację (samo pingnięcie do amigi przez sieć mi wystarczy :))))). Nic więcej. Da się ?
[#4] Re: Miami TCP/IP

@grzesio, post #3

zamiast mui uzyj gtlayout
[#5] Re: Miami TCP/IP

@Valwit, post #4

OK. Spoko. Sęk w tym, że nie mam HDD :/ a w ramdysku mi sie nie zmiesci cała instalka. Może ktoś sprytnie już kiedyś przygotował taką dyskietkę/dyskietki) aby odpalć komunikację TCP/IP ? Tylko dorzuciłbym swój driver i wsio :) Na pewno się da. Tylko jak ?
[#6] Re: Miami TCP/IP

@grzesio, post #5

To nie taniej i prosciej jakis dysk stary kilkaset MB podlaczyc??
Masz na pewno pieca i moze jakis taki dysk lezy u ciebie gdzies w szufladzie.. Ja mam chyba ze 3 dyski ok. 100-200MB i jeden 400MB...
[#7] Re: Miami TCP/IP

@Masta Krishna, post #6

Ja mam Seagate 40 MB za 1zl...ale ze wzgledu na wartosc muzealna cenie za 1000 ;)
[#8] Re: Miami TCP/IP

@grzesio, post #5

teoretycznie by można, ale zostanie tak mało wolnego ramu że będzie to całkiem bez sensu. wstaw twardziela.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem