[#1] Zapraszam na stronę
Serdecznie zapraszam na moją stronę właśnie zyskała nowy design oto
link : http://www.swiatamigiprv.republika.pl :D
[#2] Re: Zapraszam na stronę

@Zbyniek, post #1

Hmm, na IBrowse ten design coś nieciekawie wygląda...
[#3] Re: Zapraszam na stronę

@stony, post #2

Nieciekawie ? Wogóle nie wygląda na IB :(. Chociaż treść jest warta uwagi.

[#4] Re: Zapraszam na stronê

@stony, post #2

Jasne że nie wyglada, bo strona ma scrypty Java a pozatym była optymalizowana pod Mozillę i Internet explorera i to dla tego
[#5] Re: Zapraszam na stronê

@noowy, post #3

Wiem że wszyscy kochamy Amigę ale przeglądarki na nasz sprzęt to narazie niestety cienizna :( mam nadzieję że niedługo pojawi się Amisiowa
Mozzilla i w tedy dopiero poszalejemy
[#6] Re: Zapraszam na stronê

@Zbyniek, post #4

Więc reklamowanie strony amigowcom jest trochę nie na miejscu...

[#7] Re: Zapraszam na stronê

@Zbyniek, post #4

Można zrobić ładną stronkę bez wyrafinowanych JavaScript i stylów. Np. Strona PPA, Exec i będzie ładnie wyglądała nawet na Amigowych przeglądarkach. Strony dla Amigi powinny być robione pod Amigowe przeglądarki i będą też ładnie wyglądać pod Mozillami i IE.

Poza tym stronka Twoja podoba mi się.
[#8] Re: Zapraszam na stronê

@Zbyniek, post #4

Szkoda tylko że nawet pod Firefoxem wygląda niespecjalnie...

[#9] Re: Zapraszam na stronê

@Daro, post #5

mam nadzieję że niedługo pojawi się Amisiowa Mozzilla

Skad ta wiara? :) Niestety na to sie chyba nawet nie zanosi. :(
[#10] Re: Zapraszam na stronê

@Zbyniek, post #1

Nowy design kiepsko wygląda pod Mozillą 1.7.6, litery nachodzą na siebie, zdjęcia nachodzą na litery :( .
Oprócz tego jest pare błędów, A1200 i OS3.5-3.9 potrafią obsłużyć większe dyski niż 8 GB. Ja miałem podpięty dysk 40 GB do A1200 i OS3.5/3.9 ze standardowym kontrolerem (padła mi Fast-ATA i troche jechałem na zwykłym kontrolerze) . No i z tego co pamiętam to A4000 mogła mieć 2 MB CHIP i 16 MB FAST ( a nie 32MB ) rozszerzone za pomocą gniazd na płycie ;) . Pozatym A1200 to nie jest jedyną 32-bitowa amigą jak napisałeś (np CD32 to też 32-bit, tak samo jak A4000 i chyba A3000 ;) )
[#11] Re: Zapraszam na stronê

@MDW, post #9

Może dlatego, że pojawiła nowa wersja Javy na Amigę? Zawsze to jakiś kroczek do przodu :)

[#12] Re: Przepraszam na stronę

@Zbyniek, post #1

Do poprawki

[#13] Re: Zapraszam na stronê

@Zbyniek, post #4

Po co tam JS i po co "optymalizacja pod"?
[#14] Re: Przepraszam za stronê

@Olo, post #10

AKIKO było odpowiedzialne za 3D, czy za konwersję chunky?

[#15] Re: Zapraszam na stronê

@Zbyniek, post #4

co ty tam "optymalizowales"? kb zbednego kodu? nedznej jakosci animgify? rozjezdzanie sie ukladu w mozilli i ie? i za przeproszeniem: ale jaki design zminiles bo ja tam zadnego designu nie widze?
[#16] Re: Zapraszam na stronê

@Valwit, post #15

Panowie sie wkurzacie na kolege a to pewnie beta wersja strony. Odpali nastepnym razem na WinUAE (IB, AWeb) i skorguje bledy...
[#17] Re: Zapraszam na stronê

@Daro, post #5

Czepiasz się. Wystarczy dobrze napisać stronkę (np: jak PPA) i na IBrowse wygląda idealnie.
[#18] Re: Zapraszam na stronê

@Zbyniek, post #4

I to ma być stronka dla Amigowców :) ? Chyba coś nie tak.
[#19] Re: Przepraszam za stronê

@Prince, post #14

Za chunky. Faktycznie trochę jest tam błędów merytorycznych. Warto to poprawić, bo Amigowce szybko je będą wytykać :)
[#20] Re: przepraszam za stronę

@Zbyniek, post #1

Bardzo dużo błędów językowych, ortograficznych, merytorycznych. Wracanie na stronę główną na każdej podstronie jest zrobione inaczej (o ile jest, bo nie na wszystkich). No i wywal tą Javę czy co tam użyłeś.

[#21] Re: przepraszam za stronê

@Prince, post #20

Amiga CDTV jako komputer do zadań profesjonalnych?Troche nie pasuje.Ogólnie chćci dobre ale gorzej z wykonaniem.
[#22] Re: Zapraszam na stronê

@Zbyniek, post #1

Proponujć popracować trochć nad wyglądem. Lepszy dobór barw wskazany. Dopiero później teksty pisac bo na obecnym design? można oczka stracić. Wiem że początki bywają trudne, sam zaczynałem ;)

[#23] Re: Zapraszam na stronê

@Kaczus, post #6

Ok zrobię wersję w czystym html-u .
Strasznie się bulwersujecie a w większości nie macie stronek www.
a ci co mają powinni najpierw wejść na własne i trochę skromności panowie.
Ja mam Amigę ale korzystam z internetu na pc . nie wiedziałem że się wam źle wyświetla, dziękuję za uwagi te konstruktywne.
Niemniej jednak nie zgadzam się że na pc zle się wyświetlają , poprosiłem znajomych żeby ją przetestowali i u nich nic się nie rozjeżdża poza tym
mam u siebie zainstalowanego IE 6 Mozzillę 1,6 i FireFoxa i na wszystkich strona wyświetla się prawidłowo. Co do pomyłek to fakt jest trochę błędów
ale jak popatrzycie na daty to artykuły są dość wiekowe muszę je zweryfikować .
Chętnie skorzystam z waszej wiedzy dajcie mi trochę czasu przygotuję wersję która powinna się u was wyświetlać ok.

Pozdrawiam Zbyniek
[#24] Re: Zapraszam na stronê

@zbyniek, post #23

zbyniek napisał(a):
> Ok zrobić wersjć w czystym html-u .
> Strasznie sić bulwersujecie a w wićkszości nie macie stronek > www.

Skoro informujesz o stronce na portalu amigowym to wypadalo by
zrobic je w sposob omozliwiajacy poprawne jej ogladanie
na Amigach.

> a ci co mają powinni najpierw wejść na własne i trochć > skromności panowie.

A sprawdzales ich strony na przegladarce Amigowej ?
Bo jesli nie to sprawdz. I niestety wiecej skromnosci. :(

> Ja mam Amigć ale korzystam z internetu na pc.

Ja mam Amige, Maka, PC i strony dotyczace danego komputera ogladam
wlasnie na nim. Taki kaprys.

Pozdrawiam
[#25] Re: Zapraszam na stronê

@zbyniek, post #23

Ja mam Amigę ale korzystam z internetu na pc

Strone mozna przetestowac na WinUAE ewntualnie z HD na Amidze.
[#26] Re: Zapraszam na stronê

@Andrzej Drozd, post #25

OK dzięki nie wpadłem na to przcież mogę ją obejżeć offline fakt :)
już przygotowuję wersję na amigę niebawem dam znać żebyście przetestowali, i proszę nie krzyczeć juz na mnie

[#27] Re: Zapraszam na stronę

@Zbyniek, post #4

@Zbyniek
Jasne że nie wyglada, bo strona ma scrypty Java a pozatym była optymalizowana pod Mozillę i Internet explorera i to dla tego

Zapewniam, a wręcz daję głowę, że można tę stronę zrobić tak, że będzie wyglądała i działała tak samo, zarówno na IE, Mozilli jaki i naszym IB2.3.
[#28] Re: przepraszam za stronê

@Prince, post #20

No i wywal tą Javę czy co tam użyłeś.

nie Javę tylko JavaScript, i nie wywal, tylko zostaw.
IB obsługuje JS na tyle na ile potrafi. Na tej stronce Zbyńka JS został użyty do efektu rollover dla menu, a z tym akurat IB bardzo dobrze sobie radzi, więc po co wywalać

Cudze chwalicie (np. FireFox) a swego nie znacie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem