[#1] scsi.device - instalacja dużego dysku (7.5 gb)
Nareszcie skompletowałam swoją Amigę: mam kartę turbo, trochę więcej pamięci, fastata, dysk (7.5 gb) oraz rom 3.1. Teraz chciałabym zainstalować system 3.1. I tu zaczynają się problemy.
Wiem że muszę uruchomić przy starcie komputera ATA3.driver – jest to oprogramowanie do fastata. Ale to i tak nie ma znaczenia bo w HDToolBox’ie i tak pojemność mojego dysku jest na minusie (?). Czytałam trochę i dowiedziałam się że muszę zainstalować coś takiego jak scsi.device. Czy ktoś z was wie jak to zrobić?
[#2] Re: scsi.device - instalacja dużego dysku (7.5 gb)

@MariAnne, post #1

Jak masz uruchomiony ATA3.driver to właśnie on podmienia scsi.device na taki z obsługą dużego dysku, wszystko masz w porządku tylko hdtoolbox z os3.1 głupieje ale to w niczym nie przeszkadza. Zrób nim pierwszą partycję do 4GB a reszta wg. uznania.
[#3] Re: scsi.device - instalacja dużego dysku (7.5 gb)

@MariAnne, post #1

Jakbyś zainstalował sonie AmigaOS3.9, to takich problemów byś nie miał.
[#4] Re: scsi.device - instalacja dużego dysku (7.5 gb)

@kmilota, post #3

raczej: "...jabyś sobie zainstalowała...."
Zauważ kto to pisze - chyba jedyna!? amigantka w Polsce.

[#5] Re: scsi.device - instalacja dużego dysku (7.5 gb)

@11MASTEr, post #4

Jeśli to faktycznie kobieta, to przepraszam. Ale ciężko po ksywie sprawdzić jaka to płeć.
[#6] Re: scsi.device - instalacja dużego dysku (7.5 gb)

@kmilota, post #5

drugie słowo tekstu "skompletowałam" - rodzaj żeński.... :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem