[#1] FAT95
Mam problem - spreparowałem dysk tak ze jest na nim partycja w FFS i FAT32 - grzyb widzi FATa , Amiga FFSa. Zainstalowałem na Ami program FAT95 aby móc odczytywac na niej partycje w FAT32. Po zainstalowaniu Amiga czyta tylko grzybowe dsykietki - i tu nasuwa sie pytanie - jak zmusic program FAT95 do odczytywania partycji na HDD zapisanych w FAT32 ??

Pzdr

[#2] Re: FAT95

@malin666, post #1

mountnąc partycje odpowiednia mountlista. kilka wątków o tym masz w archiwum
[#3] Re: FAT95

@Valwit, post #2

Ten przypadek nie jest taki prosty, Malin napisał że amiga widzi ffs a pecet swoje fat32 co oznacza że ma na tym dysku rdb i mbr. Amiga zczytuje partycje z rdb i więcej nie szuka, a prawdą jest że musi zrobić mountlistę ale jak? Może pomagając sobie fdiskiem z linuksa.
[#4] Re: FAT95

@Sylwester, post #3

a co z giggledisk Guido Mersmann-a
moze pomoc.

[#5] Re: FAT95

@Sylwester, post #3

a co z giggledisk Guido Mersmann-a
moze pomoc

[#6] Re: FAT95

@Valwit, post #2

Guido Mersmann napisal giggledisk moze pomoc

[#7] Re: FAT95

@AmiChris, post #6

hmm cos sie dzieje redakcjo ppa ;>

pisze mi "requested document not found"
ale jednak dopisuje posty,
czyzby jakies bledy ??

[#8] Re: FAT95

@AmiChris, post #7

Wyłącz proxy, z którego korzystasz i sprawdź czy będzie ok. Ja mam to samo czasami w pracy (wewnętrzne proxy, blokady i inne bajery) i nie tylko na PPA, ale i w innych miejscach.
[#9] Re: FAT95

@AmiChris, post #4

Odpaliłem Giggle Disk z 5 razy i nadal to samo - na dysku jest i MBR i RDB - gdzies był taki artykuł chyba na www.fatagnus costam i tak zrobiłem według niego - tylko nie mam partycji w DOS16 jeno w FAT32

[#10] Re: FAT95

@malin666, post #9

Skorzystaj z MountDOS i FAT95.
Dziala na pewno dobrze, bo mialem tak zrobione.
Oczywiscie zaznacz w tooltypes automountowanie partycji oraz FAT95
[#11] Re: FAT95

@Norbert, post #10

no dobra mam mount dosa i dysk na sterowniku scsi.device i unit=0 . co mam wpisac w cli - mountdos - i cos dalej??

[#12] Re: FAT95

@Norbert, post #10

FAT95 mam zainstalowane tylko musze jeszcze dodać jakoś mount listy
[#13] Re: FAT95

@malin666, post #11

W Cli sie nic nie pisze.
Ustawiasz odpowiednie opcje w tooltypes ikony MountDOS.
polecam wlaczyc:
DEVICE=scsi.device (w zaleznosci od device)
UNIT=0 (w zaleznosci od unit)
FAT95
MOUNT
LIST (ewentualnie po podglądu)
[#14] Re: FAT95

@Norbert, post #13

Ja mialem nawet dodane do RDB FAT95 i ustawiona w HDToolboksie partycje o dokladnych rozmiarach jak ta windziana z wybranym tym filesystemem i mi 'automagicznie' montowalo ta partycje :D
[#15] Re: FAT95

@mailman, post #8

Teraz jest juz ok ale nic nie ruszalem i proxy caly czas bylo wylaczone i pardon wypisalo mi wtedy "costam...data block..."
Jak mowilem juz jest ok

[#16] Re: FAT95

@Masta Krishna, post #14

Dobra dzięki - juz wszystko zrobione , ustawione i śmiga jak trzeba :D

Pozdro

[#17] Re: FAT95

@malin666, post #1

Odkopie temat bo też chcę podłączyć dysk w FAT.

Dysk to tak naprawdę karta SD podłączona do adaptera CF/SD a on do czytnika CF/IDE wpiętego w drugi slot kontrolera FastATA (secondary).

Pod OS3.9 staje na mounting MF21 i tyle pod OS4.1FE widzi pliki ale jak coś się zacznie robić - wchodzić głębiej w katalogi to przestaje widzieć pliki i freezuje Amigę.

W tooltypach MountDOS mam zaznaczone scsi.device unit 2. FAT95 wrzucony w L.
Karta SD ma tylko 2 GB. Jest w formacie FAT bez 32.

Sterownik FastATA widzi kontroler i pojemność karty prawidłowo. MountDOS też.

Nie wiem co może być nie tak.

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2015 19:36:12 przez pong777
[#18] Re: FAT95

@pong777, post #17

masz freeze niezaleznie od tego w jakim trybie dziala karta flash np. pio 0 , pio1, pio2 ?
uzywasz moze stackattack 2 ?
[#19] Re: FAT95

@pong777, post #17

Zobacz jak mountdos widzi partycje z MBR.
Odpowiednia opcja jest w ikonie mountdos.
Sprawdzales w CLI pod os3.9 czy partycja fat jest widoczna.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem