[#1] LG 52x i zasilacz 25 w??
Ostatnio dostałem CDROM LG 52x i chce go zmusić do pracy z Amisią.
Mam w związku z tym kilka pytań - czy czarny zasilacz 25W uciągnie zestaw - Goła Amiga 1200 + HDD 4,3 GB Seagate Medalist i wspomniany CDROM Lg 52. Czy zasilanie tego zestawu przez dłuższy czas z płyty nie odbije sie na zdrowiu Amigi??

Pozdro

[#2] Re: LG 52x i zasilacz 25 w??

@malin666, post #1

Powinien pociągnąć. U mnie kiedyś taki zestaw + Blizzard 030/50 szedł bez problemu.

[#3] Re: LG 52x i zasilacz 25 w??

@malin666, post #1

da radę; kiedyś miałem medalista, cd, blizzardaIV+pamięć - wszystko ładnie śmigało :)

[#4] Re: LG 52x i zasilacz 25 w??

@malin666, post #1

Czy zasilanie tego zestawu przez dłuższy czas z płyty nie odbije sie na zdrowiu Amigi??

Może się nie odbić, ale nie musi. W najgorszym przypadku w momencie rozkręcania się cedeka, z amigi poleci czarny dym.
Lepiej sobie stuningować płytę, niż liczyć na szczęście.

[#5] Re: LG 52x i zasilacz 25 w??

@MinisterQ, post #4

U mnie sie nic nie spalilo tylko poprostu zabraklo "pradu" gdy podlaczylem kiedys dodatkowo CD-ROM. Komputer czesto niestartowal, resetowal sie, natoiast CD-ROM wlaczal sie co jakis czas.

CD-ROM najlepiej podlaczyc z osobnego zrodla zasilnia. Moze byf ten sam zasilacz z dodatkowym kabelkiem. Wazne tylko aby nie przez plyte glowna.
[#6] Re: LG 52x i zasilacz 25 w??

@Andrzej Drozd, post #5

A są gdzies schematy gdzie w tym zasilaczu dolutowac dodatkowe wyjscie?? Czy lutowanie transformatorówką (pistolet) nie uszkodzi jakichś elemntów zasilacza??

[#7] Re: LG 52x i zasilacz 25 w??

@malin666, post #6

poszukaj w numerach MA był taki artykuł:
A have a power - poczytaj sobie.

[#8] Re: LG 52x i zasilacz 25 w??

@11MASTEr, post #7

Nie mam ani jednej gazetki Amigowej :D

[#9] Re: LG 52x i zasilacz 25 w??

@malin666, post #8

I co na to MPS?

[#10] Re: LG 52x i zasilacz 25 w??

@malin666, post #8

w lewym górnym rogu płyty głównej patrząc na nią z gory zaraz za gniazdkiem zasilania przed filtrem/cewką są 4 punkty lutownicze - pomierz miernikiem co i jak; skombinuj sobie zepsuty zasilacz atx odetnij kabelki z wtyczkami i przylutuj w odpowiednie miejsca - i gotowe.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem