[#1] problem z Blizzardem 1260
Witam!
Mam problem z kartą Blizzard 1260 z 32 MB RAM do Amigi 1200. Jest to wersja DCE. Po włożeniu karty odpalam Amige, po chwili pokazują się te kolorowe paski i po 3-5 sekundach pokazuje się GURU (czerwony prostokąt na górze ekranu SOFTWARE FAILURE) i tak w koło to samo. Poprzednio miałem karte Blizzard 1230 IV i nie było żadnych problemów.
Mam w niej HD z zainstalowanym Worbenchem 3.0. Czy może potrzebne sa jakieś sterowniki do tej karty? Nigdy wcześniej takiej nie odpalałem. Karta jest sprawna, kupiłem ją od pewnego źródła.
Czy ktoś z Was może pomóc?

[#2] Re: problem z Blizzardem 1260

@martinflash, post #1

Hmmm a probowales trzymac 21 klawisze mychy? Moze jakis programik na poczatku s-s wiesza sie pod 060....
[#3] Re: problem z Blizzardem 1260

@Masta Krishna, post #2

oczywiscie chodzilo o 2 klawisze mychy (wywolanie boot menu) i ewentualne odpalenie bez startup-sequence
[#4] Re: problem z Blizzardem 1260

@martinflash, post #1

A biblioteka 68060.library dedykowana dla Blizarda gdzie sie podziala w systemie czy w koszu na smieci :P :D
[#5] Re: problem z Blizzardem 1260

@Dziadziomiecio, post #4

biblioteka 68060 jest w katalogu libs, może czegoś więcej brakuje?

[#6] Re: problem z Blizzardem 1260

@martinflash, post #5

Oprócz biblioteki 060 musiszmieć spec-wersję biblioteki 040. Sprawdź czy masz.

[#7] Re: problem z Blizzardem 1260

@Pero, post #6

niestety nie mam. czy możesz mi ją przesłac na maila (martin-flash@wp.pl)
Dzięki i pozdrawiam

[#8] Re: problem z Blizzardem 1260

@martinflash, post #1

u mnie 060 lubi się gryźć z niektórymi twardymi... Wtedy czyni różne cuda... robił to zwłaszcza na 3.0, ale teraz mam 3.1 i działa już prawie ze wszystkim... Ale szczerze mówiąc, inni mają rację... Wgraj standardowy startup sequence bez żadnych bajerów, załóż te biblioteki które są odpowiednie dla 060 i powinno ruszyć... A karta wcześniej działała z tym simmem?
Pozdrawiam!
Radek Borowicz
[#9] Re: problem z Blizzardem 1260

@Radek, post #8

Dzięki koledzy za pomoc. Już wszystko dizała. Problemem była niewłaściwa biblioteka 68040.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem