[#1] Zasilanie CD-ROMU ?
Mam dysk twardy (3.5 cala) podpićty zasilaniem do stacji dyskietek i na tym samym kablu próbujć podłączyć CD-ROM ale mimo że ostatnio zmieniłem zasilacz na 200-watowy z peceta (podłączony do gniazda zasilania Amigi)
nie mogć z CD-ROM-em nawet wejść do boot menu bo dysk staruje na góra dwie sekundy i dalej nic nie ma ,nawet prośby o workbencha z kickromu.Czy może na gnieździe stacji dyskietek jest jakiś ogranicznik ? Może na CD podać napićcie z innego źródła a jeśli tak to skąd ?
A1200 /western digital bodajże 3.2 Gb/kick 3.0/Workbench 3.1/Ide-Fix zainstalowany w całości.
A i dodatkow 8Mb Ram-u na Elbox1200/0-8 [code]
[#2] Re: Zasilanie CD-ROMU ?

@Nowyizielony, post #1

a zworki Master/Slave ustawiłeś poprawnie?
jeśli tak, to podepnij zasilanie do CD bezpośrednio z zasilacza. ja miałem dawniej zasilanie na HDD i CD ze złącza stacji dyskietek - działało dobrych parę lat...
[#3] Re: Zasilanie CD-ROMU ?

@wali7, post #2

Tak przerobiłem wszystkie możliwe opcje aż taśmć klawiatury rozwaliłem
i mam teraz zewnćtrzną.[code]
[#4] Re: Zasilanie CD-ROMU ?

@Nowyizielony, post #1

Może na CD podać napićcie z innego źródła a jeśli tak to skąd ?

Koniecznie. Tak jak w pececie (kabelkiem do zasilania CD/HD.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem