[#1] GHOST na Amigę
Witam!
Czy jest na Amigę taki program jak Norton GHOST na PC (blache :))?
Chcę sobie zainstalować OS 3.9 i wszystko ładnie zrobić i potem stworzyć image dysku, najlepiej wypalnenie tego na CD, które potem można odplić z jakiejś dyskietki bootującej bo z samego CD na Ami się chyba nie da?
Po zrobieniu takiego GHOSTA będę mógł się bawić programikami i jak coś popsuję to szybko odzyskam syseem taki jaki sobie wyszykowałem. Mam ghosta na blaszaku moim bo mi się winda XP wiesza cięągle:)
Pozdrawiam
Marcin

[#2] Re: GHOST na Amigę

@martinflash, post #1

Ne potrzeba zadnego GHOSTA. Wystarczy ze przegrasz wszystko z partycji systemowej na CD, inny HD, serwer, itp. i itd. I juz. Wiekszy Plug And Play niz na Win, poniewaz poprostu wystarczy przekopiowac pliki (nie ma takiego czegos jak rejestry lub inne uposledzenia) ;)
[#3] Re: GHOST na Amigę

@martinflash, post #1

Aha, i jeszcze:

na Ami się chyba nie da?

Wrecz przeciwnie. Niedosc ze sie da, to jeszcze wszystko jest duuuzo prostsze i przyjemniejsze ;)
[#4] Re: GHOST na Amigê

@Andrzej Drozd, post #2

dokladnie: lha czy zip partycji i juz (zreszta w windzie tez sie tak da :)
[#5] Re: GHOST na Amigę

@martinflash, post #1

Zainteresuj sie programem tsgui z Aminetu.
Tworzy obrazy partycji z mozliwoscią ich dodatkowej kompresji w gzip.
[#6] Re: GHOST na Amigê

@Norbert, post #5

Dzięki!
Teraz już wiem co robić.

[#7] Re: GHOST na Amigê

@Valwit, post #4

nie koniecznie - na żywca nie zgrasz windzianego dysku bo kilka/naście plików ma read-lock, i tak się nie da. Przepinając dysk do innego kompa, może by się dało, ale to też nie jest pewne ;)
[#8] Re: GHOST na Amigê

@baderman, post #7

to jest calkiem pewne :) "na zywca" nie zgrasz chocby swapa ale botuujac z innej partycji nei ma problemu. w ogole najprosciej jest bootnac jakiegos pingwina chocby z cd i zrobić dumpa :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem