[#1] Kick 3.1 i Turbo dla Ami600
Witam
Mam Ami600, juz dość rozbudowaną, ale chcem jeszcze podnieść poprzeczkę. Poszukuję kickstartu 3.1 w jednej kości (w celu późniejszego zainstalowania OS 3.9;) i karty turbo Apollo 630. Jesli ktos miałby takie cuda, działałyby one i chciałby się ich pozbyć prosze o mejla.
[#2] Re: Kick 3.1 i Turbo dla Ami600

@apaullo, post #1

A nie proôciej jest kupię goîâ A1200? Cena nie powinna przekroczyę 120zî, a potem to juű z górki... "gratów" do A1200 jest wszëdzie peîno :)
[#3] Re: Kick 3.1 i Turbo dla Ami600

@apaullo, post #1

Nigdy nie miałem A600 ale czy kickstart nie był zawsze w dwóch kościach?

[#4] Re: Kick 3.1 i Turbo dla Ami600

@Arbuz, post #3

Wszystkie kicki w amigach aż do modeli 4000 i 1200 (poza Ami1000, u niej kick szedł z dyskietki) mają kikckstart w jednej kostce. Kicki 3.0 i 3.1 są w 2 kościach. Kiedys wyprodukowano wersję w jednej kostce dla starszych Amig i są to systemy pełne takie jak oryginały.
Ale spoko, temat już nieaktualny. Doszedłem do wniosku, że lepiej kupić Ami1200. A tak przy okazji, chce się ktoś pozbyć Ami1200, golutkiej, nie rozbudowanej i sprawnej??
[#5] Re: Kick 3.1 i Turbo dla Ami600

@apaullo, post #1

Na Allegro masz tego od groma :D
[#6] Re: Kick 3.1 i Turbo dla Ami600

@apaullo, post #4

Kickstart Amigi CDTV też jest w dwóch kościach ;) Więc nie tylko 3.0 i 3.1 mają 2x :) Drugi kick służył obsłudze CD...

[#7] Re: Kick 3.1 i Turbo dla Ami600

@apaullo, post #1

PPC nie zainstalujesz, chyba ze w rozbudowanej wersji - czyli A3000, wiec to nie ma sensu...
[#8] Re: Kick 3.1 i Turbo dla Ami600

@apaullo, post #4

THX nie wiedzialem )

[#9] Re: Kick 3.1 i Turbo dla Ami600

@apaullo, post #4

Kickstarty 3.0 i 3.1 były też w wersjach jednochipowych pasujących do starszych Amig.

[#10] Re: Kick 3.1 i Turbo dla Ami600

@jrzeuski, post #9

Wiem, właśnie dlatego szukałem tego dla swojej A600. Ale jest to sprawa droga, jednak zbyt droga. Droższa niż A1200.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem