[#1] MUI - który to plik?
Muszę zainstalować w systemie MiamiDX. Niestety potrzebne jest do tego zainstalowanie najpierw MUI. Na aminecie po wpisaniu MUI wyskakuje bardzooooo dużo plików. Ja potrzebuję ten najważniejszy - instalacyjny. Nie wiem w którym katalogu aminetu tego szukać Czy ktos mi może pomóc?
Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam wszystkich

P.S.

Nabyłem kartę sieciową na PCMCIA firmy 3Com Megahertz (model: 3CXE589EC). Mam już sterownik 3C589 zainstalowany w systemie. Potrzebuję jeszcze MiamiDX aby tę sieciówkę obsłużyć. Chcę podłączyć Amigę do PC, aby sprawnie przerzucac pliki między tymi dwoma komputerami, zwłaszcza z PC na Amigę. No a do tego MiamiDX jest potrzebny Magic User Interface :(.

[#2] Re: MUI - który to plik?

@Azzorek, post #1

Ciebie będzie pewnie interesować paczka USR: http://www.sasg.com/mui/download.html

[#3] Re: MUI - który to plik?

@Azzorek, post #1

mui38usr.lha czy jakos tak...
[#4] Re: MUI - który to plik?

@Kokos, post #2

Jak się uaktywnia ten MUI ? Chodzi mi o to jak zrobić żeby działał w systemie zaraz po uruchomieniu aotomatycznie?

[#5] Re: MUI - który to plik?

@Azzorek, post #4

Mam wrażenie, że instalator standardowo dopisuje do S:startup-sequence odpowiednią linijkę i MUI staje się aktywne od następnego startu WB.

[#6] Re: MUI - który to plik?

@Kokos, post #5

A trzeba rejestrować MUI? Czy będzie mi wszystko działać bez rejestracji?
Kurde ja mam taki problem dokładnie:

1.Zainstalowałem sterownik karty sieciowej z pliku 3c589.lha - bez problemu.
2. Zainstalowałem MUI korzystając z pliku MUI38usr.lha - bez problemu (nie rejestrowałem oczywiście)
3. Instaluję MiamiDX z pliku MiamiDx10cmain.lha. Podczas instalacji wybieram "do not install new icons". Następnie wybieram jako domyślny "GUI modules" MUI (zresztą jedyny jaki mam do wyboru podczas instalacji). Potem zaznaczam"MUI" kiedy instalator pyta mnie jakie GUI chcę używać. A następnie wyskakuje błąd:

"Sorry... an Error Has Occured!
Before you can install MiamiDX you first need to download and unpack the archives that contain the MiamiDX
GUI modules you want to Install."

Problem w tym kurna że ja MUI wcześniej zainstalowałem. Dlatego pytam jeszcze raz: czy MUI trzeba jakoś specjalnie włączyć? Resetowałem parę razy Amigę ale nie pomogło. Czy aby MUI działało potrzebna jest jego rejestracja?

Proszę o pomoc

Z góry dziękuję

[#7] Re: MUI - który to plik?

@Azzorek, post #6

Azzorek napisał(a):

> "Sorry... an Error Has Occured!
> Before you can install MiamiDX you first need to download and
> unpack the archives that contain the MiamiDX
> GUI modules you want to Install."

Hmmm... Mi to nie wygląda na błąd związany z MUI, ale pewności nie mam.

[#8] Re: MUI - który to plik?

@Kokos, post #7

To co to może być?

[#9] Re: MUI - który to plik?

@Azzorek, post #8

Widzisz, nie czuje się zbyt kompetentny i boje się, że mogę coś namotać. Dlatego poczekaj troszkę, a zaraz się ktoś bardziej odpowiedni znajdzie do tego tematu. :)

[#10] Re: MUI - który to plik?

@Azzorek, post #8

http://main.aminet.net/comm/tcp/MiamiDx10c-MUI.lha

rozpakuj to i przegraj do instalacyjnego katalogu MiamiDX
[#11] Re: MUI - który to plik?

@Kokos, post #9

Ok. Ale i tak dzięki za pomoc :). Dałęm tego posta na ogólnym

[#12] Re: MUI - który to plik?

@DarQo, post #10

Oki spróbuję. Poczekaj parenaście minut. Muszę uruchomić Twin Express :D

[#13] Re: MUI - który to plik?

@DarQo, post #10

No staaaaaary :D. DOkładnie o to chodziło... :D. Wszystko ładnie się zainstalowało. Mam tylko pytanko. Czy mój plik MiamiDX, który ściągnąłem z netu był niekompletny?

[#14] Re: MUI - który to plik?

@Azzorek, post #13

czasem warto czytac readme
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem