[#1] Problem z MiamiDX lub MUI
Witam. Czy trzeba rejestrować MUI? Czy będzie mi wszystko działać bez rejestracji?
Kurde ja mam taki problem dokładnie:

1.Zainstalowałem sterownik karty sieciowej z pliku 3c589.lha - bez problemu.
2. Zainstalowałem MUI korzystając z pliku MUI38usr.lha - bez problemu (nie rejestrowałem oczywiście)
3. Instaluję MiamiDX z pliku MiamiDx10cmain.lha. Podczas instalacji wybieram "do not install new icons". Następnie wybieram jako domyślny "GUI modules" MUI (zresztą jedyny jaki mam do wyboru podczas instalacji). Potem zaznaczam"MUI" kiedy instalator pyta mnie jakie GUI chcę używać. A następnie wyskakuje błąd:

"Sorry... an Error Has Occured!
Before you can install MiamiDX you first need to download and unpack the archives that contain the MiamiDX
GUI modules you want to Install."

Problem w tym kurna że ja MUI wcześniej zainstalowałem. Dlatego pytam jeszcze raz: czy MUI trzeba jakoś specjalnie włączyć? Resetowałem parę razy Amigę ale nie pomogło. Czy aby MUI działało potrzebna jest jego rejestracja?

Proszę o pomoc

MUI zainstalowałem do katalogu: Work:programyMUI

Z góry dziękuję

P.S.

Ten apel już jest w moim wcześniejszym poście, ale jest to dla mnie na tyle ważne i nie cierpiące zwłoki (czekam z włączoną Amigą), że zdecydowałem się dać ten problem tutaj, gdzie będzie bardziej widoczny.

May the AMIGA be with us !!!

[#2] Re: Problem z MiamiDX lub MUI

@Azzorek, post #1

Chwilowo problem został rozwiązany..... . :)

[#3] Re: Problem z MiamiDX lub MUI

@Azzorek, post #2

Szkoda że nie napisałeś w jaki sposób bo sam się z tym męczę..
[#4] Re: Problem z MiamiDX lub MUI

@kaka, post #3

wątek sprzed 8 lat

przypuszczalnie brak biblioteki Gui (mui) dla miami.
odpowiednie archiwum jest na aminecie .
[#5] Re: Problem z MiamiDX lub MUI

@Norbert, post #4

Wiem że 8 lat ale akurat mam taki sam błąd i google ten temat mi wyświetliło.. Walczę teraz ze snoop dosem może on coś pomoże.
[#6] Re: Problem z MiamiDX lub MUI

@kaka, post #5

Kurde nadal nie jestem w stanie zainstalować Mui. System który dostałem z Amigą jakiś lewy jest .. a nie mam czasu na instalację wszystkiego od 0.
[#7] Re: Problem z MiamiDX lub MUI

@kaka, post #6

Dlatego ludzie zrobili to.
[#8] Re: Problem z MiamiDX lub MUI

@kaka, post #6

[#9] Re: Problem z MiamiDX lub MUI

@Sir_Lucas, post #8

Poza tym, ogólnie, to Miami ssie. To chyba najwolniejszy stos TCP. Polecam Roadshow.
[#10] Re: Problem z MiamiDX lub MUI

@_arti, post #9

Zależy pod jakim względem. Pod względem prędkości jest najwolniejsze to prawda, ale moim zdaniem AmiTCP ssie pod względem konfiguracji. RoadShow jest nie do przebicia jeśli chodzi o prędkość OK
[#11] Re: Problem z MiamiDX lub MUI

@_arti, post #9

miami czy miamidx? miami owszem ssalo. DX jest niezastapione do dzis. Najpelniejszy stos na Amigowe systemy i chyba jedyny umiejacy ipv6
[#12] Re: Problem z MiamiDX lub MUI

@kaka, post #6

Kurde nadal nie jestem w stanie zainstalować Mui.

Instalujesz MUI na prawdziwej Amidze (jaka konfiguracja) czy na WinUAE?
[#13] Re: Problem z MiamiDX lub MUI

@mailman, post #12

Amiga 1200 + Aca 1220 16 mhz 128 mb. System był już wgrany na kartę cf , prawdopodobnie przez Maxsofta .. - jest tam trochę jego zdjęć itp. Chyba najprościej będzie podpiąć kartę do kompa i wrzucić jakiś system.Mam nadzieję że mój aparat da sobie radę jako czytnik cf :)
[#14] Re: Problem z MiamiDX lub MUI

@kaka, post #13

To nie jest odpowiedź na pytanie. W jaki sposób i na czym instalujesz MUI?
[#15] Re: Problem z MiamiDX lub MUI

@mailman, post #14

Instaluje na amidze. Mui rozpakowałem pod uae. Próbowałem wersje 3.8 oraz 3.6. Ciagle błąd w linii 599.
[#16] Re: Problem z MiamiDX lub MUI

@kaka, post #15

Czy to nie przypadkiem brak pliku " " ?? Jeśli tak, to rozpakuj archiwum na prawdziwej Amidze.
W archiwum jest plik, który w nazwie ma spację, niektóry archiwizery, np. WinRAR błędnie rozszyfrowują to jako _ (podkreślenie) i wtedy wychodzą takie kwiatki.

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2013 15:57:30 przez glichtanski
[#17] Re: Problem z MiamiDX lub MUI

@kaka, post #15

Instaluje na amidze. Mui rozpakowałem pod uae. Próbowałem wersje 3.8 oraz 3.6. Ciagle błąd w linii 599.

I tu jest błąd. Archiwum z MUI musisz rozpakować na Amidze lub w środowisku Amigi pod WinUAE. Nie możesz tego zrobić pod Windows.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem