[#1] Nagrywanie CD
Mam Pytanie.. (a kto ich nie ma?) ;) Mam M-Tec 68030 42 Mhz i 4 Mb Fast-u, 4xEIDE i nagrywarke Philips-a 2x. Czy na tym sprzęcie dam rady wypalić płytke ? Jaki program do tego mógłbym mieć i gdzie go dostać (lub u kogo).. Dzięki... Aha twardy Caviar 640 Mb

[#2] Re: Nagrywanie CD

@figaro_79, post #1

Mozna. Troche masz za malo fastu ale przy predkosci 2x powinno wystarczyc, gdy buforom prztdzielisz po 1 MB. Masz takze za maly HD, poniewaz ISO plyty ma przyblizona pojemnosc do plyty, natomiast ISO muzycznej moze dojsc nawet do 800 MB. Rozwiazaniem bedzie nagrywanie w "locie", czyli z plyty na plyte. Jesli chodzi o oprogramowanie to wystarczy demo wersja MakeCD oraz Edison sluzacy do zmiany nazwy ISO.
[#3] Re: Nagrywanie CD

@Andrzej Drozd, post #2

Dzięki Andrzej. Wczoraj udało mi się nagrać wreście płytę. Nie było problemu, chociaż raz przy dużej ilości małych pliczków MakeCd wywalił mi się. Myślę, że to wina wolnego twardego. Bo za każdym razem jak nagrywam, to bufor spada mi praktycznie do 0% i tak skacze od 0% do 22%. Bufor ustawiłem na 1MB. Właśnie myślę nad większym twardym. Na razie zależało mi na zrzuceniu tego co leży mi na twardym :) Może znasz jakiś program do odsłuchiwania płyt audio ?

[#4] Re: Nagrywanie CD

@figaro_79, post #3

Jeśli chodzi o playery audio to
wystarczy wjechać na Aminet :)
Jest w czym wybierać.
[#5] Re: Nagrywanie CD

@figaro_79, post #3

Możesz nagrywać z tego twardego płytki Multisession. Dzięki temu możesz mieć mniejszy dysk niż płyta a nagrasz dane na całej płycie. Ale naprawdę warto zakupić większy dysk. Radziłbym też więcej pamięci, nie wiem ile obsluży Twoja karta, ale warto mieć co najmniej 8.
Co do odsłuchiwania to jest cała masa playerów. Wszystko zależy od tego czy chcesz słuchać przez słuchawki, czy też może na głośniczkach i czy masz mixer audio (cd i audio z Ami). Jeżeli nie masz mixera to polecam SongPlayera. Jeżeli na słuchawki lub gdy masz mixer to przycisk play w cdromie;) lub dowolny player, np. OptyCDPlayer, MiniCD, PlayCD i sporo innych.
[#6] Re: Nagrywanie CD

@figaro_79, post #1

Heh myślę, że songpalyer będzie najlepszy... Dziekuję :) mam Cd podłączonego na głównej taśmie więc będe potrzebował czegoś co będzie mi puszczało audio przez kabel sygnałowy. Wiem, że to nie zgodne z prawem ;) Ale ma ktoś kod serialowy do MakeCd 3.2c ? Drażni mnie wypalanie płyt z nazwą unregisted ;) Niestety, żebym mógł mieć więcej ramu muszę zmienić kartę turbo. bo moja M-tec 030 42 Mhz ma wlutowane na stałe 4 MB Fastu... i to wszystko. :( Ale ostatnio się troche wykosztowałem bo zakupiłem Infinitiv i 4xEide. Więc kolejne wydatki planuje za kilka miesięcy (jak nazbieram) :) Wszystkim dziękuję za dobre rady :) Jak miło znów być Amigowcem pełną gębą :) hehe a u mnie w pracy ludziska nie mogą się nadziwić, że pracuję na Amidze... :):):) Pozdrawiam wszystkich Amigowców !

[#7] Re: Nagrywanie CD

@figaro_79, post #6

A moze jeszcze chcesz reg numer do Shogo, Art effecta i.t.p? Chlopie to ze pracujesz to sie chwali ale o takie rzeczy to sie nie pytaj bo nam Amigowcom chluby to nie dodaje, że uzywamy piratow.Odrobine przyzwoitosci. Pozdrawiam

[#8] Re: Nagrywanie CD

@figaro_79, post #6

Wlasnie do zmiany nazwy sluzy opisany wyzej Edison, jednak bedziesz musial zrobic obraz plyty na HD. Jezeli chodzi o playery do plyt audio to uzywam OptyCDPlayera (sa nowsze, ale uzywam wersji 1.8) oraz EasyACDDA, ktore umozliwiaja takze zgranie utworu do sampla.
[#9] Re: Nagrywanie CD

@Arbuz, post #7

Masz rację... Tak tylko pytałem.. heh Sorry za to... Ale ze mnie smarkacz ;) Ale już spoko :) Graba

[#10] Re: Nagrywanie CD

@Andrzej Drozd, post #8

Czy wszystkie je znajdę w aminecie ? Dzięki..

[#11] Re: Nagrywanie CD

@figaro_79, post #9

Dobra wybaczylem. Amigowcom sie wybacza )

[#12] Re: Nagrywanie CD

@figaro_79, post #10

Spróbować to się dowiedzieć. Ja używam MCDPlayer'a i jestem z niego zadowolony. Nie zgrywam dźwięków jako sample bo je od razu przerabiam z CD na MP3. Opus Magellan Rulezz!!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem