[#1] A500 Tower - ciag dalszy...
Nadal walcze z tym dziwnym wynalazkiem - oto nowe fotki :

http://www.abitel.pl/100_0309.jpg
http://www.abitel.pl/100_0311.jpg
http://www.abitel.pl/100_0310.jpg

Powoli sie poddaje z braku czasu i funduszy.

Amisia juz dziala - mam do niej kilka rozszerzen w tym jedno 2mb... i z nim jest problem - po wlozeniu go do amigi (wymienilem juz chip) obraz na monitorze robi sie dosyc dziwny i niestabilny.

Zlacze 84 pinowe nadal jest w trakcie lutowania... nie chce mi sie za bardzo tego juz robic - tez z braku czasu :)

praktycznie wszystkie wyjscia z amigi sa na sledziu a'la atx - zostalo jeszcze video i lpt.

Sprobuje jeszcze poszukac jakis czesci - najlepiej cos w stylu viper 530 :).

Jesli mi sie to nie uda to chyba a500 tower czeka allegro.

...

Komentarze i podpowiedzi mile widziane.
[#2] Re: A500 Tower - ciag dalszy...

@CJ303, post #1

Kawał dobrej roboty a można prosić o zdjęcia wnętrza ami?

[#3] Re: A500 Tower - ciag dalszy...

@CJ303, post #1

nie pękaj!!
właśnie o to chodzi......
czegoś pragniesz a potem to masz i co? i jest nieciekawie. trzeaba ciągle kaabinować, próbować, sprawdzać itp.
oczywiśi łattwiej jest kupić pieca za 1500PLN i gotowe - ALE CO TO ZA FRAJDA - ŻADAN!!

Wieć rób dalej swoje....
ssatysfakcja gwarantowana...

[#4] Re: A500 Tower - ciag dalszy...

@11MASTEr, post #3

Bardzo ladnie. Ja swego czasu chcialem wpakowac do jednej obudowy a1200 i PC tak aby korzystaly z jednego monitora VGA. Jak bede mial w te wakacje troche czasu i kasy to sie pobawie.

[#5] Re: A500 Tower - ciag dalszy...

@krismiszcz, post #2

Zdjecia wnetrza i tylu obudowy.
Wyprowadziles gniazda płyty na zewnetrz ?
w jaki sposob?

Pozdrawiam
[#6] Re: A500 Tower - ciag dalszy...

@11MASTEr, post #3

No właśnie nie wolno pękać! Wczoraj udowodniłem sobie że wszystko zrobię dla swojej Ami! W 30 stopniowym upale taszczyłem paczkę z obudową Elbox dla mojej Amisi, droga od poczty do domu była długa, aż 4 km, ale gdy dotarłem nie byłem zmęczony wręcz przeciwnie byłem pełen sił aby włożyć ją do nowej obudowy :)

[#7] Re: A500 Tower - ciag dalszy...

@krismiszcz, post #6

Racja :)

Ok zaraz zabieram sie za robienie LPT

Fotki srodka sa w poprzednim poscie. Jak skoncze robic wszystkie wyjscia to umieszcze fotke :)

Moze uda mi sie zalatwic do tej ami karte z 68030 i kontrolerem SCSI + IDE wkladana pod procek wtedy bedzie smigalo.
[#8] Re: A500 Tower - ciag dalszy...

@CJ303, post #7

Na allegro jest karta z 020, nie jestem pewien czy byly
z 030. Natomiast malo prawdopodobne aby były karty woinane
pod procesor z kontrolerem SCSI.
Nie chce cie zniechecac ale chyba prosciej i w podobnej cenie
bylo by kupienie A2000.

Pozdrawiam
[#9] Re: A500 Tower - ciag dalszy...

@RadoslawF, post #8

Ej no nie zniechecaj chlopaka ... a karty z 030 byly i na pewno z IDE ... "Cos tam" 530 bodajrze byl opis w ktorymś MA ... pozatym a2000 to moze sobie kupic kazdy a zaloze ze i tak te zlacza kosztowaly drozej niz sama a500 :D ... pozatym poszukaj sobie obudowy do klawy od infinitiva ta od a500 wchodzi bez problemy tylko diody musisz wylutowac ... no i wywalic elektronike od infinitiva.

pozdrawiam i powodzenia

Michal
[#10] Re: A500 Tower - ciag dalszy...

@jezyk, post #9

Klawiatura juz zrobiona :) siedzi sobie w obudowie infinitiv.

Widzialem te karty na allegro no i widze to kiepsko bo :
1.Chwilowo mam brak kaski (zainwestowalem duzo w samochod)
2.Szansa na to ze wygram ta aukcje jest raczej nie duza :)

Mozliwe ze uda mi sie dostac Viper 530 - ma na sobie scsi, ide, sloty na simmy i procek 030 tak wiec mialo by to juz rece i nogi.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem