[#1] wypalanie płyt na PC dla CDTV
Witam, czy może mi ktoś powiedzieć jak z PC nagrać płyte dla CDTV??
Chodzi mi o coś takiego: mam workbencha i pare gier z bootloaderem(nie wiem jak to sie nazywa w Amidze ale nie jestem aż tak doświadczonym użytkownikiem tego komputera), tylko jeszcze jak mam to wszystko wypalić (te kilka dyskietek z systemem i grami) aby dało rade odpalić workbencha i gry pod nim.
Z góry ogromne thx.

[#2] Re: wypalanie płyt na PC dla CDTV

@NeooeN, post #1

1. Odpal na WinUAE system 1.3 w trybie emulacji CDTV (czyli 0.5 MB Chip, 0.5 slow itd.

2. Zainstaluj gierki w wersji HD/CDROM

3. Przetestuj te gierki.

4. Odpal WinUAE w mocniejszym trybie, doatkowo z WB3.0 (aby stworzyc ISO)

5. Stworz ISO partycji ktora przygotowales, za pomoca programu MakeCD z Aminetu (moze byc demo, ale wtedy po stworzeniu ISO bedziesz musial zmienic nazwe plyty za pomoca Edisona, tez jest Aminecie).

6. Pamietaj ze tworzac ISO, w MakeCD musisz ustawic opcje bootowania (Opis MakeCD jest na PPA)

7. Wypal to ISO za pomoca jakiegokolwiek programu na pc (np. Nero)

PS. Jezeli znajdzisz ISO gry/gier dla CDTV w sieci, to mozesz odrazu wypalic na pececie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem