[#1] Interface klawiry w Infinitiv a klawiatura ps/2
Jak w temacie, kupilem sobie dzisiaj piekna czarna klawiature ps/2 żeby pasowała do kompletu z czarną myszka amigową. Podłączyłem przez przejsciowke ps/2-->din do złącza klawiatury w interfejsie ktory jest w budowie infinitiv, włączyłem, lampki mignęły i ..... nic klawira nioe działa. Czy znaczy to że jestem skazany na starą, szarą i obleśną klawiaturę ze zlaczem din ??? Czyba z przejsciowka powinno dzialac, tak jak na pc ??
[#2] Re: Interface klawiry w Infinitiv a klawiatura ps/2

@twardy_gda, post #1

Nie wiem jak z interface Infinitiv, ale z interface Vectora używałem klawiatury PS/2 (z odpowienią przejściówką) i wszystko działało.
[#3] Re: Interface klawiry w Infinitiv a klawiatura ps/2

@twardy_gda, post #1

ja mialem w infinitivie zlacze ps/2 i wszytkie klawy dzialaly ... ? DIN skad masz tam DIN ? ... PS: w E/Boxie taki manewr z przejsciowka sie sprawdza

pozdrawiam
[#4] Re: Interface klawiry w Infinitiv a klawiatura ps/2

@jezyk, post #3

Hmmm to jest chyba wlasnie interface vector ... ok, może przejściówka jakoś nie kontakci ...
[#5] Re: Interface klawiry w Infinitiv a klawiatura ps/2

@Twardy_gda, post #4

Sprawdz przejscia omomierzem... Maly DIN(czyli PS/2) od duzego sie rozni tylko jednym dodatkowym niewykorzystanym przez klawe pinem..
Opis jakim pinem co idzie w kazdym z DINow z latwoscia wygooglasz...

A moze interfejs walniety? Czy sprawdzales juz na jakiejs klawie z duzym DINem??
[#6] Re: Interface klawiry w Infinitiv a klawiatura ps/2

@Masta Krishna, post #5

Poczytaj opis z MMkeyboard (poszukaj na PPA) tam w zdjęciach jest rozpiska sygnałów dla din'a i ps/2 - możesz sam zrobić sobie interface.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem