[#31] Re: Modem od kablówki

@R-Tea, post #30

przecież słowo modem pochodzi od słów MODulation-DEModulation, i o dialupie nie ma tu ani słowa....
[#32] Re: Modem od kablówki

@Radek, post #26

6 zł to nie dużo, u mnie za możliwość rozdzielenia dostępu biorą 10 zł netto
[#33] Re: Modem od kablówki

@R-Tea, post #30

Normalnie. Modem kablowy przesyła dane tym samym kablem, za pomocą którego odbierany jest sygnał telewizyjny. Do tego wymagana jest (de)modulacja sygnału, i przesyłanie danych odpowiednim pasmem, określonym przez operatora TV kablowej.
Słowo "modem" jest tu więc jak najbardziej na miejscu, i bynajmniej nie ma tu nic do rzeczy kwestia tzw. "dialupu". Za pomocą zwykłych modemów telefonicznych również byłby możliwy dostęp "stały" - tu jest istotna tylko i wyłącznie kwestia praktyczno-ekonomiczna, a nie techniczna.
Modemy kablowe najczęściej łączy się z komputerem za pomocą złacz RJ45, albo USB.

[#34] Re: Modem od kablówki

@R-Tea, post #30

A co do działania - modem kablowy "symuluje" sieć LAN, i przez komputer z kartą sieciową jest tak traktowany.

[#35] Re: Modem od kablówki

@MinisterQ, post #33

teraz czaję :D
[#36] Re: Modem od kablówki

@Radek, post #29

Rozumiem, ze bedzie dzielony.. Wcale nie myslalem o czyms innym...
Chodzilo mi o to,ze dla 6 zeta nie warto robic "nielegali"....
Ja takiej opcji nie mam vogle.. Tylko 50% za drugie lacze...
[#37] Re: Modem od kablówki

@R-Tea, post #30

z ortografią też masz problemy. o modemach mozesz pocztać w wikipedii
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem