[#1] Workbench - POMOCY!!!
Witajcie!
mam problem instalowałem OS 3.1 na dysk, zabootowałem dyskietkę, sformatowałem dysk a potem przystąpiłem do instalowania. Na 8% instalacji wyskoczył błąd że dyskietki nie może odczytać. Zresetowałem komputer i teraz mi się pojawia tylko AmigaDOS, nawet kiedy bootuje z dyskietki. Chce miec pulpit workbencha i nie wiem jak do tamtego stanu powrócić!!
pomocy!! :(
[#2] Re: Workbench - POMOCY!!!

@amisio, post #1

Hmmmm.. Wyglada na to, ze Ci sie uszkodzila dyskietka z systemem..
Sprobuj zalatwic od kogos taka dzialajaca...
[#3] Re: Workbench - POMOCY!!!

@amisio, post #1

Jaką masz Amigę - 1200?

[#4] Re: Workbench - POMOCY!!!

@Azzorek, post #3

tak jest to Ami 1200 Rom 3.0
[#5] Re: Workbench - POMOCY!!!

@amisio, post #1

Prawdopodobnie padła dyskietka - może spróbuj ją skopiować na inną - plik po pliku, a uszkodzony plik załatwisz sobie gdziś indziej (lepiej to niż cały dysk; poza tym może np. bys uszkodzony jakiś plik info, a bez niego przezyjesz :) )

>jak do tamtego stanu powrócić!!
dorwać jakąs dyskietkę bootująca z rozkazem format i jeszcze raz formatnąc partycję bootujca na hd i/lub wyłaczyć hdtoolboxem bootowanie z tej partycji, wtedy nie będziesz widział AmigaDos :) tylko rączkę.

BTW. pulpit workbencha - hm...

[#6] Re: Workbench - POMOCY!!!

@amisio, post #1

Jak masz PC ... to wkladasz tak sformatowany dysk HDDpod amy (np do kieszeni jak masz) do pc i pod WinUae go podpinasz (bedzie normalnie widziany) i do stacji wkladasz adf z install ... i robisz wszytko jak na zwyklej amidze tylko ze pod emulatorem :] i problem z padajacymi dyskietkami i stacjami zajechanymi masz z glowy ... btw: ja tak zawsze robie nawet z OS 3.9 sie da spokojnie
[#7] Re: Workbench - POMOCY!!!

@jezyk, post #6

z jakiego źródła można sciągnąć KICK 3.1 i WB 3.1 ??
proszę podajcie chociaż link
[#8] Re: Workbench - POMOCY!!!

@amisio, post #7

http://www.amigaforever.com/

[#9] Re: Workbench - POMOCY!!!

@grxmrx, post #8

prosił bym więcej bo nie mogę nic znaleźdz na tej stronce!
[#10] Re: Workbench - POMOCY!!!

@amisio, post #9

AmigaOS z plikami ROM z Amigi można co najwyżej kupić w pakiecie AmigaForever.

[#11] Re: Workbench - POMOCY!!!

@amisio, post #7

Możesz tylko kupić. Wybacz, ale tu nikt nie poda Ci linku do "lewego" softu, mimo że można go znaleźć w necie bez problemu. Sam szukaj - takie czasy.

[#12] Re: Workbench - POMOCY!!!

@amisio, post #1

Problem jest w dyskietce, padła wićc nie wczytuje sić system z dyskietki, a na HDD nie został w całości zainstalowany wićc kiszka. Spraw sobie dyskietkć i po problemie :)
[#13] Re: Workbench - POMOCY!!!

@elt, post #12

Odpaliłem emulator amigi, znalazłem kick 3.1 i komplet dyskietek WB 3.1
Jeśli zainstaluje WB na dysku z pod PC to jak włoże do Ami to będzie się normalnie bootować?

Mam dysk 400mb, wiec spokojnie starczy na system
[#14] Re: Workbench - POMOCY!!!

@amisio, post #13

Powinno :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem