[#1] fm801-mediator
Witam, mam karte dzwiekowa na ukladzie FM801 . W BIOS zglasza sie jako:
Multimedia Device Vendor ID 1319, DeviceID 0801
Linux wykrywa ja jako:
Multimedia audio controller: Fortemedia, Inc Xwave QS3000A [FM801] (rev a0)
Input device controller: Fortemedia, Inc Xwave QS3000A [FM801] (rev a0)

Czy ten model zadziała na MEDIATOR wersja 4PCI + mulimedia CD ?

Na stronie Elbox pisze ze taka powinna dzialac:
[Vendor ID, Product ID] [1319, 1000] . To pierwsze sie zgadza .
[#2] Re: fm801-mediator

@Pawelek, post #1

To pierwsze sie zgadza, bo to jest producent, a to drugie to rodzaj urzadzenia....

Wiec jak np. Creative jest supportowany to niekonieczine wszystkie modele od SB16 do Audigy 4....

Sprobuj sciagnac sterowniki do Terratec'a.. moze zadziala... Ale watpie...
[#3] Re: fm801-mediator

@Masta Krishna, post #2

Witam i odświeżam temat.

Czy są specjalne stery do mediatora PCI 1200 dla Terratec 512i Digital? Te standardowe to fm801 , ale choć karta jest wykrywana w pciinfo to w AHI za nic nie chce się pokazać :( . Mam najnowsze AHI, stąd pytam o te stery, bo może te standardowe są do innych kart na chipsecie fortemedia i stąd problem. Odpalił ktoś tego terratec'a na mediatorze PCI 1200 rev 1.0?

Pozdrawiam,

Azzorek

[#4] Re: fm801-mediator

@Azzorek, post #3

Słabo pamiętam (nie mam teraz jak sprawdzić), ale zdaje się, że odpalisz, tyle że pod OS4 dla klasyka. Niech mnie ktoś ewentualnie poprawi.

[#5] Re: fm801-mediator

@Kitech, post #4

Najgorsze jest to że w dokumentacji MM z Elboxu w modelach mediatorów obsługujących FM801 nie ma wymienionego 1200 PCI (jako jedynego) :/ . Dziwne to trochę, że karta jest wykrywana, ale sterownik z nią nie działa (nie chciało się w Elboksie takowego napisać?). Chyba, że zadziałały względy marketingowe i ekonomiczne : "Chcesz działającego Terrateca, dawaj sałatę łosiu na droższy model mediatora" :/ . Nadal mam nikłą nadzieję, że ktoś odpalił tego Terrateca na medku 1200 PCI. Mnie zależy na zwykłym stereo w 16 bit.

Pozdrawiam,

Azzorek

Ostatnia modyfikacja: 02.10.2011 23:06:41
[#6] Re: fm801-mediator

@Azzorek, post #5

Czy ktoś byłby tak uprzejmy i wysłał mi na meila sterownik fm801.audio. chciałbym w niego zajrzeć, a Azzorek jest OFFLINE.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem