@Mufa,
post #32
To raczej Wy macie jakieś uprzedzenia do mnie skoro natychmiast spotkałem się z wyrzutami czemu nie ma recki dla PPA.
"Ciekawe czy pojawi się" a "czemu nie ma" to dla mnie dwa różne wyrażenia, ale jak widzę dla Ciebie toż same...
Weźmy pierwszy lepszy przykład z brzegu, choćby trzecie uaktualnienie systemu.(...) Porównaj sobie jakość newsa na Execu z tym co napisano na PPA.
No masz rację, nie przetłumaczyliśmy kropka w kropkę (co mi zresztą osobiście pewna osoba "od Was" kiedyś wytknęła) tego co napisał Hyperion na swojej stronie, lecz napisaliśmy to po swojemu. Hipokryzja wycieka... ale bynajmniej nie ze mnie i "z nas"...
Porównaj sobie ilość komentarzy na Execu z iloiścią komentarzy do newsa na PPA. Porównaj sobie wreszcie jakość merytoryczną tych komentarzy.
No tak, gadka o kolorach w WipeOut, huraoptymizm (nie twierdzę, że w negatywnym znaczeniu), choć stale pisany przez jedną osobę, która potroiła ilość komentarzy, później gadka o sterownikach, które miały być od wieków i nadal ich nie ma, później pogaducha o możliwościach kart graficznych. Na 70 komentarzy udziela się 6 osób..., z czego może 20 komentarzy dotyczy tematu... Merytoryczny poziom... Zresztą wg mnie pojęcie merytorycznego poziomu komentarzy nie ma na żadnym w świecie portalu... Ani na PPA, ani na eXecu, ani na żadnym innym portalu o kwiatkach...
Jesli nie masz jakiś klapek na oczach, to musisz dojść do oczywistych wniosków że PPA w temacie OS4 jest do Execa cienkie jak d... węża.
A po czym wnioskujesz? Znowu oceniasz NAS (PPA) po wypowiedziach w komentarzach. To nie jest MOJA ani TWOJA, ani PPA wyni, że OS4 jest w Polsce, póki co, niezbyt popularny i ma go może 10 osób, które zresztą nie dość, że mają jakieś uprzedzenia do reszty świata, to jeszcze traktują go, przynajmniej w świecie wirtualnym, jak obiekt kultu i świętości, na który złego słowa powiedzieć nie można. O czym mają być komentarze, skoro 10 osób w Polsce używa OS4, z czego dwie udzielają się w miarę czynnie (o ile nie stwierdzą, że ktoś niewinnym pytaniem ich atakuje), a reszta się na wszystkich wypięła? To jest Wasza integracja i promocja systemu w naszym kraju...
Ponadto nie jesteś w żaden sposób zarzucić ani mnie, ani nikomu z PPA, na podstawie informacji, które zamieszczamy (jako PPA), że nie posiadamy wystarczającej wiedzy o AmigaOS 4.0. My natomiast, jesteśmy w stanie wskazać Tobie logiczne i merytoryczne błędy w Twojej nieznajomości właśnie AmigaOS 4.0, co już tutaj parokrotnie wykazano.
Ludzie to widzą i CI którzy chcą się dowiedzieć czegoś więcej idą na Execa.
Ja kiedyś próbowałem. Za każdym razem spotykałem się z niechęcią ze strony osób związanych z OS4, wmawiano mi jakieś bzdury iż rzekomo posiadam Pegasosa, za każdym razem w mojej osobie (jako potencjalnej osoby zainteresowanej kupnem AmigaOS 4.0 - co wielokrotnie podkreślałem) widziano człowieka, który stara się naśmiewać z AmigaOS 4.0 i AmigaOne (co jest bzdurą do sześcianu), za każdym razem zamiast sensownej, rzeczowej i merytorycznej (to Twoje ulubione słowo) odpowiedzi, dostawałem stek bzdur niezwiązanych w żadnym razie z tematem, bo byłem/jestem z PPA.
Reszta którym miernota PPA w dziedzinie OS4 zwisa zostaje tu kultywując klimat lekceważąco
Miernota i brak poziomu objawia się wyssanymi z palca informacjami, które można mnożyć na portalu, do którego porównujesz PPA. Udowodnij naszą miernotę, a pogadamy.
- prześmiewczy tudzież morphosowy. Stąd komenty typu "Oo nadal nie działa rolka w myszce"
Bo jak napisałem wyżej - nikt nie potrafi udzielić normalnej odpowiedzi.
Wybacz ale ja wolę pisać dla ludzi naprawdę zainteresowanych tematem, dlatego do pisania na PPA już nikt mnie nie namówi.
Sądzisz, że tutaj ich nie ma? W Polsce jest może około 100 Pegasosów (może mniej - strzelam), może 10 osób posiadających AmigaOne lub AmigaOS 4.0. Myślisz, że kręcący się licznik ponad 1300 dziennie to jacyś niezainteresowani tematem "szczęściarze", którzy kliknęli w Google pierwszy lepszy odnośnik? To są ludzie z klasykiem zainteresowani tematem, ale nikt nie potrafi im tej wiedzy przekazać. PPA to tylko forma przekazu. Sami piszemy - owszem, ale sporo tekstów idzie od ludzi. Jeżeli posiadaczy rozwiązania X jest 10 razy więcej niż rozwiązania Y, to statystyka (i rzeczywistość - jak widać) mówi, że jest większe prawdopodobieństwo iż Ci od X będą pisać więcej, niż Ci od Y.