[#31] Re: PPC trzy testy

@mailman, post #27

A tak na marginesie, coś nam kiedyś obiecałeś. Nie żebym wypominał, ale tylko przypominam...

Po co się upominasz? Czymś takim dajesz mu do zrozumienia, że jego tzw. praca, tudzież w ogóle jego wartość w amiśrodowisku ma większe znaczenie, niż w rzeczywistości. Myślałby kto, wielki amigowiec, którego jedyną zasługą jest posiadanie złotych ust, kilka medali z kartofla, i tytuł "polskiego pioniera A1". Więcej zasług brak. Jeśli "kolega" mufa nie widzi sensu w wywiązywaniu się z własnych obietnic, to przecież zmuszać go do tego nie będziemy. Najprościej przecież wykręcić się tzw. urojonym "klimatem".

[#32] Re: PPC trzy testy

@grxmrx, post #30

Ja nie mam uprzedzeń do ludzi odwiedzających forum, bo gdybym je miał to bym nie zadawał tutaj pytań.
Skoro zdecydowałem się je zadać, to chyba jasne że liczyłem na szczerą odpowiedź ludzi dobrej woli, którym nie pszeszkadzają moje poglądy na sprawy Amigi.
To raczej Wy macie jakieś uprzedzenia do mnie skoro natychmiast spotkałem się z wyrzutami czemu nie ma recki dla PPA.
Dodatkowo jakoby nie spełniłem jakiś obietnic, choć przecież obiecanego artka o pierwszym pre-release napisałem. Materiały na artka o filmach które ongiś obiecałem Mailmanowi też przesłałem, a dalszej współpracy z PPA nikomu nie obiecywałem.
Co do klimatu który między innymi współtworzysz. To jeśli to możliwe wyjdź na chwilę ze skóry redaktora PPA, stań z boku i popatrz obiektywnie.
Weźmy pierwszy lepszy przykład z brzegu, choćby trzecie uaktualnienie systemu.
Porównaj sobie jakość newsa na Execu z tym co napisano na PPA. Porównaj sobie ilość komentarzy na Execu z iloiścią komentarzy do newsa na PPA. Porównaj sobie wreszcie jakość merytoryczną tych komentarzy. Jesli nie masz jakiś klapek na oczach, to musisz dojść do oczywistych wniosków że PPA w temacie OS4 jest do Execa cienkie jak d... węża.
Ludzie to widzą i CI którzy chcą się dowiedzieć czegoś więcej idą na Execa. Reszta którym miernota PPA w dziedzinie OS4 zwisa zostaje tu kultywując klimat lekceważąco - prześmiewczy tudzież morphosowy. Stąd komenty typu "Oo nadal nie działa rolka w myszce" czy tradycyjne już "Ciekawe jak na to odpowie MOSTeam".
Wybacz ale ja wolę pisać dla ludzi naprawdę zainteresowanych tematem, dlatego do pisania na PPA już nikt mnie nie namówi.

[#33] Re: PPC trzy testy

@MinisterQ, post #31

Nie tędy droga MiniQ jaki to tekst o nowym systemie Amigi może Mufa napisać, dobry czy słaby, lepszy czy gorszy. Moim zdaniem nikt z nas nie jest profesjonalistą a tutaj chodzi o opisanie, recenzje czegoś nowego, o czym każdy użytkownik zainteresowany Amigą chciałby przeczytać.
Troche przesadasz oceniając w ten sposób Mufe, choć ja też czasem już wytrzymac nie mogę czytając takie myśli jak ta o klimacie. Zależy o co chodzi, bo dla mnie to zabrzmiało w wypowiedzi Mufy negatywnie w stosunku do PPA.
Jako osoba rozwijająca tę stronę zależy mi też na tym by strona była z dnia na dzień coraz lepsza, przynajmniej na tyle ile jeszcze mam czasu, zdrowia... Uwagi dotyczace klimatu są dla mnie dziwne bo nie mogę sobie ich wyobrazić, dlatego proszę o rozwinięcie myśli tutaj albo na priv (mój e-mail jest podany w profilu).

Tu chodzi o to, że to być może jedyni użytkownicy AmigiOne w Polsce zaniedbują odwiedzających PPA jednocześnie mając pretensje (typu absurdalny brak klimatu) do użytkowników PPA. Do takiej retoryki już się przyzwyczaiłem, tylko niech ktokolwiek później napisze, że na stronie PPA brak recenzji jakiegoś programu na AmigaOS4, to nie będzie wina PPA (bo my przyjmujemy wszystkie teksty związane z tematyką) tylko wina tych, którzy mieli uprzedzenia do PPA i jego użytkowników.
Ci, którzy mogą coś napisać na temat nowej Amigi na stronie PPA tego nie robią a później mogą mieć pretensje, że w PPA nie można przeczytać o nowej Amidze.

Dyskusja odbiega już od tematu głównego więc proponuję zmierzać do konkretów lub przenieść dyskusje albo na priv czy też do innego działu, np. PPA na tym forum.

[#34] Re: PPC trzy testy

@Mufa, post #32

No i o taką odpowiedź mi chodziło bo przynajmniej już wiem o co w tym klimacie chodzi. Co do newsa o trzeciej aktualizacji to ja go napisałem i napisałem tyle ile Hyperion podał w oficjalnym oświadczeniu prasowym o ile dobrze pamiętam. Co do rolki w myszce to też ja pytałem i to w celach informacyjnych, a nie negatywnie złośliwych. Z resztą Szaman mi od razu napisał na GG, że rolka działa. Nie wiem jednak czy działa tylko na myszkach usb czy tez na ps/2. Podobne uwagi, a nawet ostrzejsze mam do mosa i jego programów bo taka moja rola by być dociekliwym. Co do komentarzy dot. MOST czy tym podobnych, nic na to nie poradze, komentarzy można nie czytać, a jeśli ktoś łamie regulamin to można zgłosić mi lub całej redakcji PPA.
Mi właśnie o to chodziło byś napisał, że wolisz wspierać monotematyczny blog tylko o Amidze i dlatego ciesze się z takiej odpowiedzi.

Co do cienkości jak d. węża informacji to napisałem wyżej - jak PPA ma pisać więcej, z większymi szczegółami o AmigaOS4 skoro ciągle żaden z użytkowników tego systemu z tego co wiem (chyba, że o czymś zapomniałem albo nie wiem) nie wspiera w żaden sposób portalu podczas gdy użytkownicy chcieliby czytać o tym. Z tego powodu jestem nieco zawiedziony, aczkolwiek nie będę histeryzował. Może kiedyś znajdzie się osoba, która chciałaby pisać o nowej Amidze na stronie PPA, na razie użytkownicy AmigaOS4 po prostu olewają PPA nie zamieszczając tutaj żadnych konkretnych tekstów na temat tego systemu.

[#35] Re: PPC trzy testy

@Mufa, post #32

Reszta którym miernota PPA w dziedzinie OS4 zwisa zostaje tu kultywując klimat lekceważąco - prześmiewczy tudzież morphosowy.

Spokojnie. Narazie AOS4 uzywa garstka osob. Gdy bede uyzywal, a jezeli ja, to i np. Sebastian (ktory jest uzytkownikiem ClassicaPPC), wtedy zainteresowanie wzrosnie. Pojawia sie artki, recenzje itp.
Aktualnie prawda jest taka, ze mi wisi czy dziala rolka czy nie w systemie ktorego nie moge uzywac. Mysle ze pozostali uzytkownicy OS3 mysla podobnie.
[#36] Re: PPC trzy testy

@grxmrx, post #33

Troche przesadasz oceniając w ten sposób Mufe

Mufę oceniam przez pryzmat całokształtu, który wytworzył swoimi występami na portalach. Zarówno tu, jak i na execu.

[#37] Re: PPC trzy testy

@grxmrx, post #34

Może kiedyś znajdzie się osoba, która chciałaby pisać o nowej Amidze na stronie PPA, na razie użytkownicy AmigaOS4 po prostu olewają PPA nie zamieszczając tutaj żadnych konkretnych tekstów na temat tego systemu.

Przecież nie kto inny jak Ty pisałeś mi ongiś że zamierzasz do Pegasosa dokupić Amigę ONE. Zrealizuj więc swoje zamierzenia i pisz recki i artki, lepsze niż moje. Z przyjemnością poczytam.
Podobną radę mogę udzielić Twojemu zakompleksionemu koledze, który jak zawsze wyskakuje niczym Filip z konopi aby mnie zdyskredytować, nie mając pojęcia o czym mowa.
Skoro mu tak bardzo przeszkadza sprzęt który posiadam i pisanie cieńkich artków tudzież rzekomych głupot. To niech kupi wreszcie nową Amigę i pisze swoje mądrości w oparciu o swe doświadczenia. Chyba lepiej byłoby dla wszystkich gdeyby zamiaść pleść niczego nie wnoszące farmazony, zmiażdżył mnie na polu redaktorskim pisząc doskonały artykuł o nowym systemie.

[#38] Re: PPC trzy testy

@Andrzej Drozd, post #35

Miernotę PPA w dziedzinie braku większej ilości informacji dot. AmigaOS4 niż niektórzy by chcieli tworzą swoją biernością Ci, którzy mogliby coś w tym temacie napisać a tego nie robią. Zachęcam do pisania tekstów no nowej Amidze bo tylko w ten sposób można poprawić ilość a jak dla niektórych może i jakość czy szczegółowość informacji na temat AmigaOS4 w tym miejscu na sieci.

[#39] Re: PPC trzy testy

@Mufa, post #37

Żeby kupić musi być gotowy system. Aktualnie nie wiem na ile jest gotowy dla użytkownika stąd moje pytania. Nie wiem czy zadziała drukarka, czy potrzebne będzie kupowanie TurboPrinta, czy i jak zadziała taka rolka w myszcze ps/2, do której się przyzwyczaiłem, etc.
Nową Amigę mógłbym kupić nawet dzisiaj gdyby była taka możliwość, potrzebnych jest jednak więcej danych, których jakoś na stronie PPA nikt z osób które mogłyby to zrobić nie dostarcza. Nie moge kupić coś o czym wiem zbyt mało by to kupić. Jedynym źródłem informacji jest praktycznie forum AmigaWorld.net.

[#40] Re: PPC trzy testy

@Mufa, post #32

To raczej Wy macie jakieś uprzedzenia do mnie skoro natychmiast spotkałem się z wyrzutami czemu nie ma recki dla PPA.

"Ciekawe czy pojawi się" a "czemu nie ma" to dla mnie dwa różne wyrażenia, ale jak widzę dla Ciebie toż same...

Weźmy pierwszy lepszy przykład z brzegu, choćby trzecie uaktualnienie systemu.(...) Porównaj sobie jakość newsa na Execu z tym co napisano na PPA.

No masz rację, nie przetłumaczyliśmy kropka w kropkę (co mi zresztą osobiście pewna osoba "od Was" kiedyś wytknęła) tego co napisał Hyperion na swojej stronie, lecz napisaliśmy to po swojemu. Hipokryzja wycieka... ale bynajmniej nie ze mnie i "z nas"...

Porównaj sobie ilość komentarzy na Execu z iloiścią komentarzy do newsa na PPA. Porównaj sobie wreszcie jakość merytoryczną tych komentarzy.

No tak, gadka o kolorach w WipeOut, huraoptymizm (nie twierdzę, że w negatywnym znaczeniu), choć stale pisany przez jedną osobę, która potroiła ilość komentarzy, później gadka o sterownikach, które miały być od wieków i nadal ich nie ma, później pogaducha o możliwościach kart graficznych. Na 70 komentarzy udziela się 6 osób..., z czego może 20 komentarzy dotyczy tematu... Merytoryczny poziom... Zresztą wg mnie pojęcie merytorycznego poziomu komentarzy nie ma na żadnym w świecie portalu... Ani na PPA, ani na eXecu, ani na żadnym innym portalu o kwiatkach...

Jesli nie masz jakiś klapek na oczach, to musisz dojść do oczywistych wniosków że PPA w temacie OS4 jest do Execa cienkie jak d... węża.

A po czym wnioskujesz? Znowu oceniasz NAS (PPA) po wypowiedziach w komentarzach. To nie jest MOJA ani TWOJA, ani PPA wyni, że OS4 jest w Polsce, póki co, niezbyt popularny i ma go może 10 osób, które zresztą nie dość, że mają jakieś uprzedzenia do reszty świata, to jeszcze traktują go, przynajmniej w świecie wirtualnym, jak obiekt kultu i świętości, na który złego słowa powiedzieć nie można. O czym mają być komentarze, skoro 10 osób w Polsce używa OS4, z czego dwie udzielają się w miarę czynnie (o ile nie stwierdzą, że ktoś niewinnym pytaniem ich atakuje), a reszta się na wszystkich wypięła? To jest Wasza integracja i promocja systemu w naszym kraju...

Ponadto nie jesteś w żaden sposób zarzucić ani mnie, ani nikomu z PPA, na podstawie informacji, które zamieszczamy (jako PPA), że nie posiadamy wystarczającej wiedzy o AmigaOS 4.0. My natomiast, jesteśmy w stanie wskazać Tobie logiczne i merytoryczne błędy w Twojej nieznajomości właśnie AmigaOS 4.0, co już tutaj parokrotnie wykazano.

Ludzie to widzą i CI którzy chcą się dowiedzieć czegoś więcej idą na Execa.

Ja kiedyś próbowałem. Za każdym razem spotykałem się z niechęcią ze strony osób związanych z OS4, wmawiano mi jakieś bzdury iż rzekomo posiadam Pegasosa, za każdym razem w mojej osobie (jako potencjalnej osoby zainteresowanej kupnem AmigaOS 4.0 - co wielokrotnie podkreślałem) widziano człowieka, który stara się naśmiewać z AmigaOS 4.0 i AmigaOne (co jest bzdurą do sześcianu), za każdym razem zamiast sensownej, rzeczowej i merytorycznej (to Twoje ulubione słowo) odpowiedzi, dostawałem stek bzdur niezwiązanych w żadnym razie z tematem, bo byłem/jestem z PPA.

Reszta którym miernota PPA w dziedzinie OS4 zwisa zostaje tu kultywując klimat lekceważąco

Miernota i brak poziomu objawia się wyssanymi z palca informacjami, które można mnożyć na portalu, do którego porównujesz PPA. Udowodnij naszą miernotę, a pogadamy.

- prześmiewczy tudzież morphosowy. Stąd komenty typu "Oo nadal nie działa rolka w myszce"

Bo jak napisałem wyżej - nikt nie potrafi udzielić normalnej odpowiedzi.

Wybacz ale ja wolę pisać dla ludzi naprawdę zainteresowanych tematem, dlatego do pisania na PPA już nikt mnie nie namówi.

Sądzisz, że tutaj ich nie ma? W Polsce jest może około 100 Pegasosów (może mniej - strzelam), może 10 osób posiadających AmigaOne lub AmigaOS 4.0. Myślisz, że kręcący się licznik ponad 1300 dziennie to jacyś niezainteresowani tematem "szczęściarze", którzy kliknęli w Google pierwszy lepszy odnośnik? To są ludzie z klasykiem zainteresowani tematem, ale nikt nie potrafi im tej wiedzy przekazać. PPA to tylko forma przekazu. Sami piszemy - owszem, ale sporo tekstów idzie od ludzi. Jeżeli posiadaczy rozwiązania X jest 10 razy więcej niż rozwiązania Y, to statystyka (i rzeczywistość - jak widać) mówi, że jest większe prawdopodobieństwo iż Ci od X będą pisać więcej, niż Ci od Y.
[#41] Re: PPC trzy testy

@Mufa, post #37

Twojemu zakompleksionemu koledze

No i po co ta drewniana psychoanaliza, doktorku?

który jak zawsze wyskakuje niczym Filip z konopi aby mnie zdyskredytować, nie mając pojęcia o czym mowa.

Doprawdy? O rzekomej większej kompatybilności OS4, przez pryzmat rysunków z dyskietkami i boingbalami nie ja pisałem, to tak dla przykładu.

Skoro mu tak bardzo przeszkadza sprzęt który posiadam i pisanie cieńkich artków tudzież rzekomych głupot. To niech kupi wreszcie nową Amigę

Mnie to nie przeszkadza, mnie to bawi.
A co do kupowania tego sprzętu przeze mnie - to jesli juz ewentualnie to zrobię, to bynajmniej nie po to by udowadniać cokolwiek twojej personie.

[#42] Re: PPC trzy testy

@mailman, post #40

No masz rację, nie przetłumaczyliśmy kropka w kropkę (co mi zresztą osobiście pewna osoba "od Was" kiedyś wytknęła) tego co napisał Hyperion na swojej stronie, lecz napisaliśmy to po swojemu. Hipokryzja wycieka... ale bynajmniej nie ze mnie i "z nas"...

Czy chcesz przez to powiedzieć że to na Execu był news podany w sposób suchy i ogólnikowy, a ten Wasz był lepszy ?

No tak, gadka o kolorach w WipeOut, huraoptymizm (nie twierdzę, że w negatywnym znaczeniu), choć stale pisany przez jedną osobę, która potroiła ilość komentarzy, później gadka o sterownikach, które miały być od wieków i nadal ich nie ma, później pogaducha o możliwościach kart graficznych. Na 70 komentarzy udziela się 6 osób..., z czego może 20 komentarzy dotyczy tematu... Merytoryczny poziom... Zresztą wg mnie pojęcie merytorycznego poziomu komentarzy nie ma na żadnym w świecie portalu... Ani na PPA, ani na eXecu, ani na żadnym innym portalu o kwiatkach...

Aha czyli mam rozumieć że na PPA komentowało więcej osób i bardziej na temat.

rzeczowej i merytorycznej (to Twoje ulubione słowo) odpowiedzi

Tak zgadza się lubię to słowo merytoryczna dyskusja i przede wszystkim dyskusja na argumenty. Widzisz ja zarzucając PPA że jest słabszy w temacie OS4, podałem argumenty. Oczywiście Ty możesz ich nie przyjmować, odrzucać, czy stawiać swoje kontrargumenty. To jest właśnie sedno dyskusji, jeśli nie ma arumentów, to nie ma dyskusji a zaczynają się pomówienia.

wmawiano mi jakieś bzdury iż rzekomo posiadam Pegasosa, za każdym razem w mojej osobie (jako potencjalnej osoby zainteresowanej kupnem AmigaOS 4.0 - co wielokrotnie podkreślałem) widziano człowieka, który stara się naśmiewać z AmigaOS 4.0 i AmigaOne (co jest bzdurą do sześcianu)

Oo, cieszę się że Ty również nie znosisz pomówień.

logiczne i merytoryczne błędy w Twojej nieznajomości właśnie AmigaOS 4.0, co już tutaj parokrotnie wykazano.

Uuu zarzucasz mi nieznajomość AmigaOS4.0, i w dodatku że już mi to kilkakrotnie wykazano, nie popierając to żadnymi faktami ?
Czyżby jednak pomówienie, nawiasem mówiąc już Twoje drugie w dniu dzisiejszym.
Naprawdę na przyszłośc prosiłbym o argumenty. Kto niby miałby mi to publicznie zarzucić, Konrad, Arek, Piotr a może Szymon ?
Coś mi się w to nie chce wierzyć, bo to nie w ich stylu. My rozmawiamy na toche innej płaszczyźnie, gdzie nikt nie próbuje być zarozumiały.
Może więc nieznajomość OS4 "wykazał" mi jakiś gościu co nigdy nie widział nowego OSu, bądź może raz na jakimś pokazie i teraz udaje znawce jakby pozjadał wszystkie rozumy ?
Jeśli tak jest to wybacz, ale dla mnie to żaden argument. Ale wal, zawsze słaby argument jest lepszy niż żaden. Tylko błagam nie pisz tego samego co w kółko do znudzenia od kilku tygodni powtarza Miniq. Mam nadzieję że chociaż Ty umiesz czytać ze zrozumieniem i wiesz o co mi chodziło.
Na zakończenie przypominam że mój adres mailowy znasz. Nie chcę i nigdy nie chciałem rozkręcać brednioserialu na PPA. Przypominam że grzecznie spytałem się tylko o osiągi Froggera i gdyby nie Twój przytyk, nie byłoby tej całej zadymy.

[#43] Re: PPC trzy testy

@Mufa, post #25

Na PPA jest klimat, świadczy o tym fakt że pisze tu chyba największa grupa amigowców. Moim skromnym zdaniem to zasługa braku "cenzury myślenia" w jedynie słuszny sposób.
A co do pseudohakerów, to jeśli zarejestrowanie niezarejestrowanego kanału jest hakerstwem to wybacz. Chyba zabrakło myślenia redaktorom execa. Ten nius na execu o marciku jest śmieszny, żeby nie powiedzieć: świadczy o wiedzy redaktorów o ircowych kanałach.
Marcik miał prawo wejść na sieć i zarejstować każdą wolną nazwę kanału na siebie, co zrobił. Można omawiać temat czy był to żart czy złośliwość. Na ile znam marcika to stwierdzam, że to był żart.
Ty masz prawo myśleć inaczej. Ale hakerstwa nie było, a jedynie nieudolność piszących niusa.
Ktoś napisał niusa zapraszającego na kanał niezarejestrowany, na który nikt z redaktorów nie wszedł od długiego czasu i został automatycznie wyrejestrowany.
Dziwisz się, że jest niechętna atmosfera przy os4, a nie zastanawiasz się skąd się bierze? Pisanie "kup też mA1 i pisz" przy cenie tego sprzętu jest złośliwością z piaskownicy. Przypomina mi to licytację panów, z których jeden ma gruby portfel, a drugi potrafi myśleć twórczo.
Miało być złośliwie, za co z góry przepraszam.
[#44] Re: PPC trzy testy

@Mufa, post #42

Czy chcesz przez to powiedzieć że to na Execu był news podany w sposób suchy i ogólnikowy, a ten Wasz był lepszy ?

Chcę przez to powiedzieć, że nasz news nie był ani gorszy, ani lepszy (i odwrotnie), a co więcej napisany po naszemu, a nie po prostu przetłumaczony (co jak wspomniałem, ktoś mi to kiedyś wytknął - a według mnie nie jest to nic złego). Taka tylko dygresja w sprawie merytoryki, której brak nam zarzuciłeś.

No tak, gadka o kolorach w WipeOut, (...)

Aha czyli mam rozumieć że na PPA komentowało więcej osób i bardziej na temat.

Nie, ale podobno, w Twoich słowach, na eXecu było bardziej merytorycznie i rzeczowo.

logiczne i merytoryczne błędy w Twojej nieznajomości właśnie AmigaOS 4.0, co już tutaj parokrotnie wykazano.

Uuu zarzucasz mi nieznajomość AmigaOS4.0, i w dodatku że już mi to kilkakrotnie wykazano, nie popierając to żadnymi faktami ?
Czyżby jednak pomówienie, nawiasem mówiąc już Twoje drugie w dniu dzisiejszym.

Ależ skąd. Proszę bardzo TUTAJ jest Twój post i radzę poczytać odpowiedzi na niego.

Przypominam że grzecznie spytałem się tylko o osiągi Froggera i gdyby nie Twój przytyk, nie byłoby tej całej zadymy.

Przytyk? Ironicznie zapytałem czy chociaż rozważasz zamieszczenie. A że ty odebrałeś to tak, jak odebrałeś i wytoczyłeś artylerię...
[#45] Re: PPC trzy testy

@mailman, post #44

Ależ skąd. Proszę bardzo TUTAJ jest Twój post i radzę poczytać odpowiedzi na niego.

Prosiłem abyś nie ośmieszał się i nie przytaczał tego arumentu który namiętnie przytacza MiniQ. Widzę że jednak musiałeś publicznie się pochwalić że podobnie jak Twój redakcyjny kolega nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
Więc wyjaśniam odpowiedziałem jako user nie programista o podobieństwach OS4 do OS3. Napisałem że OS4 jest robiony na podsawie źródeł z OS3 (zaprzeczysz ?), napisałem też o kilku wizualnych podobieństwach które rzucają się w oczy przyzwyczajonemu do tych rzeczy userowi. Dla usera chocby ze względu na Workbencha i kilka innych rzeczy OS4 będzie bardziej zbliżony do OS3.
Nie pisałem nic z punktu widzenia programisty o trudnościach w przenoszeniu kodu, gdyż programistą nie jestem. To MiniQ na siłę próbował tak naciągnąć moją wypowiedź, tylko po to aby mieć pretekst do atakowania mnie.
A tak na marginesie to przypomnę że naście lat temu, programiści podobnie narzekali na trudności po pojawieniu się kości AGA. Czy to oznacza że A1200 jest mniej amigowa od Pięćsetki.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem