[#1] Amiga 600 - pewnie banał
Podobno w amidze 600, można połączyć jakieś piny i wtedy możemy mieć kickstart 1.3 jak w Amidze 500. Bardzo proszę o pomoc, które to piny, bądź o podpowiedź jak uruchomić gry z amigi 500 na amidze 600.

[#2] Re: Amiga 600 - pewnie banał

@krzycho, post #1

Chyba pomyliła Ci się A600 z CDTV. W A600 jest zamontowany ROM z Kickstartem 2 i żadne łączenie pinów nie zrobi z tego Kicka 1.3

[#3] Re: Amiga 600 - pewnie banał

@PopoCop, post #2

Dzięki za podpowiedź, ale problem zasadniczy pozostaje. Może jakaś pomoc ??
[#4] Re: Amiga 600 - pewnie banał

@krzycho, post #3

Potrzebna jest bootowalna dyskietka z kickstartem 1.3 (dodatkowo za pomoca niej mozna zdegradowac Chip do 256 kB i takie tam).
[#5] Re: Amiga 600 - pewnie banał

@Andrzej Drozd, post #4

Gdzie można coś takiego zdobyć, albo jak możnana samemu taką dyskietkę zrobić ??
[#6] Re: Amiga 600 - pewnie banał

@krzycho, post #5

Jedźna najbliższą giełde komputerową i kup. Wyjdzie Cie to góra 3 zł. Poszukaj też na Allegro. Albo zkontaktuj się z jakimiś pobliskimi Amigowcami, raczej mało który Amigowiec NIE posiada takowej dyskietki. Pozdrawiam.

[#7] Re: Amiga 600 - pewnie banał

@djhacker, post #6

Dzięki, ale niestety jestem niemobilny, poruszam się tylko na wózku.
Trudno. Może ktoś mi pomoże i prześle mi na konto taki program.
krzysdk1@wp.pl
[#8] Re: Amiga 600 - pewnie banał

@krzycho, post #7

Dyskietka w formacie ADF poszla na priv.
[#9] Re: Amiga 600 - pewnie banał

@djhacker, post #6

djhacker napisał(a):

> Jedźna najbliższą giełde komputerową i kup.

LOL! Powiedz, że to jaja. Oj, powiedz! :D

[#10] Re: Amiga 600 - pewnie banał

@krzycho, post #1

Dzięki serdeczne wszystkim za pomoc.
[#11] Re: Amiga 600 - pewnie banał

@djhacker, post #6

To na giełdach jeszcze można coś nabyć na Amigę ?
[#12] Amigowa giełda

@Sasquatch, post #11

To był na pewno żart

[#13] Re: Amiga 600 - pewnie banał

@Sasquatch, post #11

Mozna było jeszcze do niedawna w Poznaniu na giełdzie. Siedział jeden gość i coś tam miał do Amigi. Nie wiem czt jeszcze siedzi z Amigą.
[#14] Re: Amiga 600 - pewnie banał

@AlaN, post #13

No Panowie !! Giełda Amigowa jest w KAtowicach na Dworcu !! A RAczej pod Dworcem. No ludzie, gdzie wy żyjecie :D:D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem