[#1] Mroocheck - pomocy
Kupiłem sobie interfejs do podłączenia myszy pecetoskiej i nie umiem go podłączyć.Jedyne co widzć po podłączeniu go do portu myszki to Boot Menu a kursor ani drgnie Co robić źle ? Jest tak na każdej myszy z jaką próbowałem.
A1200/680020/HDD Maxtor 3.2G/Workbench 3.1/Kickrom 3.0/[code][url]
[#2] Re: Mroocheck - pomocy

@Nowyizielony, post #1

Napisz coś więcej z jakimi myszami sprawdzałeś to ustrojstwo. Jeżeli to były jakieś myszy serial, to, o ile wiem, np. myszy A4Tech z mruczkiem nie chcą działać. Jeżeli mychy PS/2 przez przejściówkę - na 99% ta przejściówka jest walnięta + oczywiście to co wyżej w temacie myszek A4Tech. Miałem niedawno ten sam problem - nawet odsyłałem Mroochecka do efunzine; okazało się, żę przyczyną problemów była właśnie ta cholerna przejściówka. Kupiłem szeregową myszę Genius i wszystko działa jak należy.
[#3] Re: Mroocheck - pomocy

@LeMan, post #2

Z tymi przejsciowkami to vogle zawsze jest problem...Ja mialem kilka i zadna nie dzialala, choc niby wszystkie przejscia(sprawdzalem omomierzem) byly OK...
[#4] Re: Mroocheck - pomocy

@LeMan, post #2

Nie potwierdzam. Mam mysz A4tech model www-25 (trzy przyciski & 2 rolki) i działała pięknie z mruczkiem przez ładnych parę lat.
Obiaw że samo włącza się boot menu jest przy mruczku jak najbardziej normalny, pod warunkiem że włożony jest sam mroocheck bez mychy.
Ja kiedyś miałem problem z wyżej wymienioną myszą, ale okazało się że przerwała się jedna żyłka na kablu. Sprawdź czy kable są dobre szczególnie jeśli testowałeś jakieś stare używane myszki. Drugą najbardziej prawdopodobną przyczyną może być właśnie ta nieszczęsna przejściówka. Zazwyczaj jest tak że takie przejściówki działają tylko z myszami do których są dołączane, stąd nawet kiedyś ciężko było je kupić osobno, bo sprzedawcy nie chcieli brać na siebie zbędnych reklamacji.
Najlepiej gdyby udało Ci się zdobyć mychę na port szeregowy, co może nie być łatwe.

[#5] Re: Mroocheck - pomocy

@Mufa, post #4

Popieram w całej pełni. Sprawdziłem mysz PS/2 z pięcioma lub sześcioma przejściówkami (od kumpli co składają kompy). Żadna nie zadziałała!!! Dopiero na Allegro kupiłem mysz serial i wszystkie kłopoty z mruczkiem od razu się skończyły.

[#6] Re: Mroocheck - pomocy

@LeMan, post #2

Ja akurat mam A4Tech na serial ( taka najtansza za 7zl ) i nie mam z nia zadnych problemow . Na przejsciowkach probowalem kilka , ale zadna nie dzialala .

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem