[#1] Amiga600 ---->pomocy!
Zdobyłem niesprawną A600, w środku nad procesorem jest dodatkowa plytka o nazwie 'kick600' a z niej wychodzi szary kabelek i jest urwany! Wersja plyty glownej to a600 rev2d. ---Pomocy! Kto wie do czego przylutowany powinien być ten kabelek i coto za kick600??? Szukalem w sieci i nie spotkalem takiej plyty glownej, tzn widzialem rev2d ale inną niz moja, kurde....help help!
[#2] Re: Amiga600 ---->pomocy!

@Zonga, post #1

Pisząc "nad procesorem" masz na myśli, że ta płytka jest nałożona na procesor?

[#3] Re: Amiga600 ---->pomocy!

@PopoCop, post #2

Nie, wlozona jest tam gdzie powinien być chip z kickstart'em, tak ze zaslania częsciowo procesor. I wlasnie na tej plytce jest kickstart v2-05 i dodatkowo dwa inne chip'y i wychodzi kabelek... Jak mi oddadzą aparat to zrobie foto i wysle na emaila, jak ktos zechce, bo warto zobaczyc taki dziw natury :]
[#4] Re: Amiga600 ---->pomocy!

@Zonga, post #1

hmm to chyba przełącznik kickstartow :) ma wogole ktos takie cos przy a600? pewnie przełącza z kick2 na kick1.3...hmm
[#5] Re: Amiga600 ---->pomocy!

@Zonga, post #3

Wydaje mi się, że to "ustrojstwo" to zmieniacz kickstartów. Kiedyś było coś takiego w sprzedaży, wkładało się do tego kilka kickstartów i np. zamiast z 2.05 odpalało się amigę z 1.3. Dzięki temu stare gry z A500 chodziły na A600. Ten kabel to prawdopodobnie przewód, który na końcu miał przełącznik do zmieniania kickstartów.
To są jedak tylko moje domysły, niech wypowie się ktoś bardziej obeznany z A600.

[#6] Re: Amiga600 ---->pomocy!

@Zonga, post #1

Odświeżę temat... :)
Tak, to na pewno jest przełącznik Kickstartów (2.05 / 1.3). Chciałem jedynie zapytać, czy ten zamontowany przełącznik (płytka z dwoma epromami) nie przeszkadza w domknięciu obudowy? W moim przypadku niestety, ale jedna strona obudowy nie chce się zatrzasnąć, klawiatura "leży" na przełączniku.

[#7] Re: Amiga600 ---->pomocy!

@sipowitz, post #6

Hmm,żadna karta nie powinna przeszkadzac w domykaniu obudowy... może jest źle/nie do końca włożona?

Tak OT, czy Ty nie jesteś fanem "Nowojorskich gliniarzy"? :D

Ostatnia modyfikacja: 16.12.06 20:08
[#8] Re: Amiga600 ---->pomocy!

@OSH, post #7

Zgadza się, żadne rozszerzenie, jak piszesz nie powinno sprawiać problemów, u mnie prawdopodobnie jest inaczej, dlatego chciałem podpytać właściciela tego KICK600 produkcji CHART Elektronik, czy też ma podobny problem.

PS. ok, racja Lubię ten serial.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem