[#1] e/box key v.2.0 -jak to zrobić?
Posiadam interfejs klawiatury e/box key z zakończeniem DIN. Podłączyłem klawiature PS/2 przez przejściówke , ale niestety nie działa , moze ktoś podpowie jak to zrobić . Po podłączeniu klawiatury migną tylko diody i nic poza tym ...

pozdrawiam

[#2] Re: e/box key v.2.0 -jak to zrobić?

@eMJot, post #1

ja tak podlaczalem i nie bylo zadnych problemow ... moze masz uszkodzona przejsciowke sprawdz na jakims piecu ... ps: ja spr z klawa taka zwykla bez dodatkowych klwawiszy start/play etc.
[#3] Re: e/box key v.2.0 -jak to zrobić?

@jezyk, post #2

A w którą stronę wkładałeś "grzebień"?
[#4] Re: e/box key v.2.0 -jak to zrobić?

@Kitech, post #3

co ty jak by pomylil strony "grzebienia" nie migalo by mu diodami ... ba skad zasilanie ?? ale gwoli kabelkiem w strone PCIMCIA ma byc ... a jak masz tower to w dol po prostu ...
[#5] Re: e/box key v.2.0 -jak to zrobić?

@jezyk, post #4

Pytam, bo u mnie też takie samo draństwo nie działa! A spytałem jak wsadzić (zresztą próbowałem w obie strony), bo intuicyjnie pasuje kablem w górę (tower), żeby łatwiej sięgnąć do gniazda w obudowie.
[#6] Re: e/box key v.2.0 -jak to zrobić?

@Kitech, post #5

Nie pamiętam dokładnie.. ale przewody od tego interface w obudowie e/box miałem w dół.. bo złącze klawiatury (DIN) też było dosyć nisko... ale to dawno było..

[#7] Re: e/box key v.2.0 -jak to zrobić?

@Kitech, post #5

Jeśli mowa o tym interfejsie, co nie rozpoznaje dwóch wciśniętych kursorów (gry!) to wyprowadzenia u mnie w obudowie tower są w dół. Scieżki sa skierowane do przodu obudowy, a scalak skierowany na tylna ściankę. Intuicyjnie pasuje w dół, gdyż gniazdo klawy (duży DIN) jest u samej niemalże podstawy obudowy. Nigdy nie sprawdzałem u siebie przelotki na miniDIN.

[#8] Re: e/box key v.2.0 -jak to zrobić?

@Prince, post #7

Hmm! Ja mam gniazdo klawiatury wbudowane na samej górze (Gift). Może dlatego tak słabo z intuicją?! :)
[#9] Re: e/box key v.2.0 -jak to zrobić?

@eMJot, post #1

no i problem sie rozwiązał ... przetestowałem kilka klawiatur tym interfejsie ... dwie ps/2 porzez przejściówkę DIN-PS/2 - niedziałają ! ... oraz dwie klawiatury DIN ... z czego tylko jedna działa!!! a druga ma podobne zachowanie co reszta , czyli mignie diodami i na tym koniec . Dzięki za wypowiedzi i uwagi .Pozdrawiam
[#10] Re: e/box key v.2.0 -jak to zrobić?

@eMJot, post #9

Czyli po jakiego ... kupiłem kiedyś ten interfejs? Mnie nie udało się go nigdy odpalić. Niedobry Elbox.
[#11] Re: e/box key v.2.0 -jak to zrobić?

@Kitech, post #10

U mnie też nie działa z przelotka DIN/PS2 jak podłacze sobie oryginalną klawiaturę od A3000/4000. Tkże muszę klepać stara klawe od BLASZAKA!!
Ale udało mi się kupić obudowę Micronik Infinitiv II (rzadkość i tam jest już wyjście na PS2.

[#12] Re: e/box key v.2.0 -jak to zrobić?

@martinflash, post #11

Ostatnia modyfikacja: 26.07.05 21:54
[#13] Re: e/box key v.2.0 -jak to zrobić?

@martinflash, post #11

Zdziwilbym sie gdy klawiatora od A4000 zadziala na interface pecetowej klawiatury. Mimo tego ze wyprowadzenie sygnałow jest takie same, to zastosowana jest inna rodzaj transmisji.
Podlaczalem kilka klawiatur DIN i PS2 do interface Micronika oraz do MMkeyboard i kazda dzialala. (rowniez przez przelotki DIN/PS2)

Ostatnia modyfikacja: 26.07.05 21:55
[#14] Re: e/box key v.2.0 -jak to zrobić?

@Norbert, post #13

Tu na www.efunzine.com jest napisane wyraźnie ze zadziała, więc zastanawiam się dlaczego mi nie działa?

http://www.efunzine.com/efnz.php?a=pro&id=202&sid=55f45cf9b0bd884fda89e7bb6e6b4192

[#15] Re: e/box key v.2.0 -jak to zrobić?

@martinflash, post #14

Możliwe, że się przereklamowali :D Jeśli tak, to masz prawo żądać zwrotu kasy (jeżeli u nich kupowałeś).
Klawiatury duzych Amig a pecetowe, nie są wzajemnie wymienne! Chyba że ten kontroler potrafi rozpoznać z czym ma doczynienia.?

[#16] Re: e/box key v.2.0 -jak to zrobić?

@Prince, post #15

odkopuje :D
mam taka pozostalosc po obudowie, ale zakonczone jest prostokatnym gniazdem, cos ktos kojarzy co mi brakuje?
[#17] Re: e/box key v.2.0 -jak to zrobić?

@juen, post #16

Ze zdjęciem będzie łatwiej określić co masz i czego brakuje
[#18] Re: e/box key v.2.0 -jak to zrobić?

@juen, post #16

To chyba tego ci jeszcze brakuje.
[#19] Re: e/box key v.2.0 -jak to zrobić?

@Norbert, post #17

Mam to co w temacie ale nie zakończone dinem ;)
zapewne brakuje części montowane z tylu towerki...
[#20] Re: e/box key v.2.0 -jak to zrobić?

@MariuszK, post #18

Dzięki. Specjalnie nie dałem zdjęcia, bo pomyślałem że tak unikne gdybania. Kojarzę to i muszę odnaleźć :)
Ewentualnie odtworze...

Ostatnia aktualizacja: 28.01.2019 21:03:35 przez juen
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem