[#1] eide'99 i mapowanie romu
Hej! od kiedy mam zainstalowany kontroler 4xeide elboxu nie moge zmapowac romu na 3.1 z uzyciem blizzkicka. wczesniej myslalem ze to wina nowej karty gfx,ale po jej wyjeciu jest tak samo - po zmapowaniu romu ami sie resetuje i juz nie wstaej - czarny ekran i nie dziala reset z klawiatury.
[#2] Re: eide'99 i mapowanie romu

@Twardy_gda, post #1

Jaka masz karte turbo? Duzo to wyjasni.
[#3] Re: eide'99 i mapowanie romu

@Andrzej Drozd, post #2

Blizzard 040/40, + Zorro II micronik
[#4] Re: eide'99 i mapowanie romu

@Twardy_gda, post #3

Jak wygladają parametry twojego Blizkicka?
[#5] Re: eide'99 i mapowanie romu

@Norbert, post #4

Zawsze odpalalem bez parametrow. Jakies sugestie ??
[#6] Re: eide'99 i mapowanie romu

@Twardy_gda, post #3

Slyszalem ze pierwsze FastATA mialy problemy z pewnymi prockami 040. Nie twierdze ze masz jakis zly procek, ale jedno jest "pewne" - piersze FastATA odziedziczyly "prawdopodobnie" blad po kontrolerze ktorego uzywasz. Najlepiej zapytaj ELBOXu. Napewno oCi odpowiedza (podaj tylko, dokladne prametry/numer kontrolera itp.)
[#7] Re: eide'99 i mapowanie romu

@Andrzej Drozd, post #6

Ale to nie jest FAST ata tylko buforowany interfejs 4xeide'99 i bez mapowania romu dzial, takze to nie wina proca
[#8] Re: eide'99 i mapowanie romu

@Twardy_gda, post #7

Co sie dzieje jak mapujesz kick po uruchomieniu sterowników do 4xeide, a jak bez aktywowania?
Sprawdz z parametrem resident i bez.
[#9] Re: eide'99 i mapowanie romu

@Norbert, post #8

żadnej różnicy czy bez softu czy z nim. sprawdzałem z blizkickiem i bkickiem, efekt ten sam. jakby sie gryzlo z samym hardwarem. tak jak mowie bez mapowania dziala okm ale wtedy nawet systemu sobie nie wczytam. poza tym mam "troche" padniete kosci rom i bez mapowania mam non stop zwiechy. od kiedy zaczalem mapowac na 3.1 bylo ok dopóki nie zamontowalem tego eide
[#10] Re: eide'99 i mapowanie romu

@Twardy_gda, post #1

Jak dotąd nie udało mi się rozwiązać problemu.... Elbox stwierdzil ze nie ma zwiazku miedzy kontrolerem eide a mapowanie romu. Fakt jest taki ze z wlozonym kontrolerem po zmapowaniu kicka amiga pada..... Inna sprawa ze od kiedy dolozylem karte Picasso II takze system stal si bardzo niestabilny i czeste sa freezy i zmiechy z resetem .... często przestaje byc tez widziana klawiatura.
[#11] Re: eide'99 i mapowanie romu

@Twardy_gda, post #10

a może to jest problem z ZorroII? Czytałem kiedyś, że trzeba mieć odpowiednią wersję ZII, zgodną z wersją płyty gł.
ja kiedyś miałem ZII i i też miałem problemu, między innymi zasilanie musiałem puścić przez Zorro.
na razie nic więcej nie przychodzi mi do głowy

[#12] Re: eide'99 i mapowanie romu

@Jarek, post #11

Hmm zorro chyba jest ok, jak nie bylo karty to dzialalao, poza tym kupilem ami (tzn plyte+zorro II micronik) od kolesia ktory uzywal tego z apollo i karta gfx.

Wydaje mi sie ze moze to byc problemz koscmi rom, bo jesli nei zmapuje romu komp bardzo czesto sie wiesza i czesto daje przy resetach czerwony ekran. Dopoki nie bylo eide i karty gfx po zmapowaniu romu chodzila ami stabilnie...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem