[#31] Re: Oszczednosc pamieci chip dla sys 3.1 3.9 a1200

@jarecki13, post #1

Wszystko mi robi oprucz jednej rzeczy.w prefsach i np:overscanie mam tylko tekst bez ramek na przyciski.patrzylem snoopdosem cos sapie o tooltype
[#32] Re: Oszczednosc pamieci chip dla sys 3.1 3.9 a1200

@jarecki13, post #1

Jak ustawic birdie na os3.9 i agacie.po odpaleniu znikaja przyciski(ramki)
[#33] Re: Oszczednosc pamieci chip dla sys 3.1 3.9 a1200

@jarecki13, post #32

Jakie przyciski? Chodzi o ramkę wokół ikon?

Ja na OS3.1 z Birdie nie korzystam, bo nie udało mi się go nigdy zmusić do tego, aby właśnie tego nie psuł. Opisałem to tutaj.
[#34] Re: Oszczednosc pamieci chip dla sys 3.1 3.9 a1200

@mailman, post #17

> Dopisujesz do s-s linijkę C:FBlit. Musisz ją dopisać po instrukcji kopiującej do pamięci ENV, ale jednocześnie przed wszelkimi łatami typu MCP

Z moich badań ;) i nie tylko wynika, iż FBlit powinien być odpalony po MCP, a nie odwrotnie, i tak też mam :D

=

--- startup-sequence AmigaOS 3.5/3.9

MakeDir RAM:T RAM:clipboards
Assign T: RAM:T

aUTOeXEc.baT (v1.2)

EndCLI

--- aUTOeXE.baT

BlizKick Devs:ROM3.1 ...cut...

ENV-Handler

ATA3.driver quiet

SetPatch NOROMUPDATE quiet
PatchControl
StackAttack auto

MCP

CGXAGA

Devs:Monitors/PAL
Devs:Monitors/NTSC

FBlit >nil:
FText >nil:
CyberBugfiX
BlaZeWCP

WBCtrl IMT=ICONFAST MNL=64

itd.

=

W MCP mam wszystkie przypisy, a w ekonomicznej startup-sequence dla gier/dem i AMP2 bo śmiga szybciej w 18-bit na AGA i audio 14-bit na Pauli z aUTOeXEc nie używam MCP tylko MCPAssigns.

Ostatnia modyfikacja: 14.11.05 01:57
[#35] Re: Oszczednosc pamieci chip dla sys 3.1 3.9 a1200

@mailman, post #30

> 16kolorow

> I masz odpowiedź

To nie jest odpowiedź, bo mi zostaje prawie 1.7MB wolnej pamięci CHIP na AGA w 256 kolorach NTSC 800x600 z CGX-AGA i FBlit, a mam patterny i tapete i używam VisualPrefs i inne duperele, w Graffiti są moje starsze screen graby jeszcze bez 800x600 na AGA.

[#36] Re: Oszczednosc pamieci chip dla sys 3.1 3.9 a1200

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #35

Na start - to jest odpowiedź. Reszta "zdobytej" pamięci zależy od ustawień FBlita. Poza tym same ekrany zabierają pamięć Chip i na to poradzić może tylko FScreen, choć u mnie jest on bardzo niestabilny.
[#37] Re: Oszczednosc pamieci chip dla sys 3.1 3.9 a1200

@mailman, post #36

Ja na start mam 4 kolory. Mnie FBlit bez CGX-AGA dużo nie dawał. Porgram FScreen ma fajną zalete bo przesuwanie całej zawartości w IBrowse wygląda jak na karcie graficznej, nom wada u mnie też jest bardzo niestabilny, może trzeba wiedzieć jak go skonfigurować, mnie się to nie udało. Niech się wypowiedzą osoby używające FScreen, tylko ciekawe czy takie są ;)

[#38] Re: Oszczednosc pamieci chip dla sys 3.1 3.9 a1200

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #34

Poprawka sterownik CGX2AGA ma łatać stery monitora.

.cut.

MCP

Devs:Monitors/PAL
Devs:Monitors/NTSC

CGX-AGA

FBlit >nil:

itd.

[#39] Re: Oszczednosc pamieci chip dla sys 3.1 3.9 a1200

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #34

z cyberbugfix system jest wolniejszy polecam usuniecie tego :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem