[#1] Scandubler a zmniejszony ekran
WitamProsze o pomoc a dokladnie chodzi mi :
Kupile scandubler wewnetrzny i po zainstalowaniu os.3.9 mam zwerzony ekran systemu wzgledem ekranu monitora.overscan wiecej nie chce dac
Po bokach zostaja 2 pasy szare(jakby od systemu).
[#2] Re: Scandubler a zmniejszony ekran

@jarecki13, post #1

A na jakim sterowniku monitora pracujesz? PAL, NTSC, DBLPAL, MultiScan?
[#3] Re: Scandubler a zmniejszony ekran

@jarecki13, post #1

Czegoś nie kumam. To nie możesz po prostu pokręcić jakimś pokrętłem monitora aby rozszerzyć obraz?

[#4] Re: Scandubler a zmniejszony ekran

@jarecki13, post #1

pracuje pod multiscan
[#5] Re: Scandubler a zmniejszony ekran

@Kitech, post #3

Mozna podkrecic ale wtedy do tragicznie wyglada!!!
[#6] Re: Scandubler a zmniejszony ekran

@jarecki13, post #4

No to pocieszę Cię, że u mnie jest podobnie. Monitor 15 cali Phillips. Na DBLPAL jest lepiej, ale wszystko działa znacznie wolniej.
[#7] Re: Scandubler a zmniejszony ekran

@jarecki13, post #4

Teraz już kumam. Albo obraz "pełny" i kijowe proporcje ikonek, albo właściwe proporcje i pasy po bokach. Miałem identycznie w multiskanie w OS3.9 (szybość też nie rzucała na koana). Pomógł dopiero zakup karty grafki!
[#8] Re: Scandubler a zmniejszony ekran

@Kitech, post #7

mailman z jakiego os korzystasz? aga?
[#9] Re: Scandubler a zmniejszony ekran

@jarecki13, post #8

OS3.1 AGA
[#10] Re: Scandubler a zmniejszony ekran

@jarecki13, post #4

Jak rozumiem scandoubler uzywasz tylko do gierek, a Workbench odpalasz w Multiscan?
A nie mozesz uzywac PAL HIRES LACED dla systemu?
Wielkosc ekranu na pewno bedzie wieksza niz MULTISCAN. No chyba ze zalezy Ci na wiekszej czestotliwosci odswiezania.
A bez SD nie miales tych pasów po bokach?

Ostatnia modyfikacja: 15.07.05 12:05
[#11] Re: Scandubler a zmniejszony ekran

@jarecki13, post #1

Po prostu taka jest uroda Multiscana :)
Włącz w MCP lub (czym podobnym) BlackBorder - paski bedą lepiej wyglądać oraz znajdź kompromis pomiedzy jakoscią obrazu, a szerokościa pasków (regulując monitorem).
BTW sam uzywałem długo 640x492 - jakośc nieporównywalna z Pal'em lub DPal'me, proporcjonalne ikonki itp.

[#12] Re: Scandubler a zmniejszony ekran

@Norbert, post #10

Zeby mu oczy wysiadly?? ;)
Nic nie wspomnial, ze ma SD z FlickerFixerem...
[#13] Re: Scandubler a zmniejszony ekran

@jarecki13, post #1

Potrzebny jest nowszy monitor w ktorym mozna bardziej rozciagnac ekran i ktory ma pamiec trybow.
[#14] Re: Scandubler a zmniejszony ekran

@Andrzej Drozd, post #13

Monitor nowszy jest.ale ikony kiepsko wygladaja rozciagniete.he he.sluchajcie a moze ten pasek zaloni mi choc magic copper.chodzi mi przynajmniej o czarne tlo :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem