[#31] Re: WARP 3D voodoo

@krzysiekk, post #29

No i w takich chwilach lubić uczestniczyć ;) Chodź troszkć. Ahhh ta radość nowych użytkowników

[#32] Re: WARP 3D voodoo

@pekdar, post #31

ano nowy użytkownik to ja może jestem na ppa a amigą od dawna sie zajmuje
startowałem na a600 w 97 roku ,a teraz od dwóch lat dostałem mały przypływ gotówki i postanowiłem troche sie jeszcze pobawić i pokazać naco amige stac
jezeli kogoś interesuje to mój konfig jest następujący:
A1200, apollo40/40/32MB, pcmcia 3com... hd 4.3gb, nagrywarka btc 48/16/48, obudowa Ebox tower, MEDIATOREK, voodoo3 3000, szumblaster, Fly video 98, monitorek dell 17", monitorek 1084,

no jescze brakuje mi PPC i USB noi niewiem co myśleć o fast ata?
a to wszystko z ciekawości i pomyśleć że jescze dwa lata temu patrząc na okładki magazynu amiga człowiek mógł tylko pomarzyć,
ale dzięki jescze raz
Pozdro
[#33] Re: WARP 3D voodoo

@krzysiekk, post #32

PPC ze SCSI i żadnych FastATA!!!
[#34] Re: WARP 3D voodoo

@Kitech, post #33

SCSI

Mimo ze mam SCSI w PPC, nigdy nawet nie sprawdzilem czy dziala. Kiedy kupilem karte, dyski i nagrywarki SCSI byly baaaardzo drogie. A teraz taki HD mozna chyba juz tylko znalezc na Allegro i chyba nie wiekszy niz 10 GB (chociaz moge sie mylic). Mam FastATA i przynajmniej poki co, moge podlaczyc kazdy HD ze sklepu za rogiem.
[#35] Re: WARP 3D voodoo

@Andrzej Drozd, post #34

Mylisz się. Dyski SCSI są cały czas produkowane (nie musisz kupować używanych) i posiadają naprawdę większ pojemności niż 10GB.
[#36] Re: WARP 3D voodoo

@Andrzej Drozd, post #34

Są różnej wielkości dyski SCSI na Allegro (np. mam m.in. 36GB za ok. 200 zł, ale bywają też dużo większe). A to, że masz SCSI w Ami i nie używasz - jest POTWORNE!!!
[#37] Re: WARP 3D voodoo

@Kitech, post #36

witam
no dobra jak narazie niechcem scsi ani fast aty może pod koniec roku?
tera mam pytanie jakie ppc są dobre wmiare tak aby mnie nie zżarły
czy naprzykład jakiś 200 mhz z 40/25 ?i podkręcic taką 25mhz do 33 bo więcej bym nie ryzykował a ppc 200 mhz starczy
co polecacie(chciałby połupać w giery 3d obejżeć jakieś mpg i demka pod ppc
[#38] Re: WARP 3D voodoo

@krzysiekk, post #32

Piszac o nowym użytkowniku miałem coś innego na myśli. Nieważne ;) Dobrze że już wszystko działa i jesteś pełen dalszego zapału. Takich ludzi w środowisku potrzeba :) Ja zaczynałem w 1993r. od A1200 przy ktorej zostałem po dziś dzień. I raczej nic się nie zmieni. A propo FastATA to szczerze odradzam o ile masz możliwość zakupić kartę PPC z kontrolerem FastSCSI2. Różnica na korzyść SCSI jest niezaprzeczalna!! A napędy nie są już tak drogie jak kiedyś. Kilka dni temu kupiłem CD-ROM SCSI 40x za 5zł!!! + koszty przesyłki. Dobrze się zastanów zanim podejmiesz decyzję.

[#39] Re: WARP 3D voodoo

@Andrzej Drozd, post #34

A teraz taki HD mozna chyba juz tylko znalezc na Allegro i chyba nie wiekszy niz 10 GB

Co za Bezedura!

(chociaz moge sie mylic).

Oj mylisz się i to bardzo! :)

[#40] Re: WARP 3D voodoo

@krzysiekk, post #37

Ja mam 160Mhz kręcone na 210 z magistralą 60MHz (oscylator 60MHz) i m68k/25Mhz kręcone na 33MHz. Działa stabilnie. W bootmenu karty PPC mam ustawione czasy dostępu do pamięci na 60ns a nie każde RAMy to wytrzymują. Moja stara karta która uległa uszkodzeniu ma sprawny w 100% proceso 40/40Mhz myślę go wymienić z obecnym 25MHz i podkręcić na 50MHz :)

Generalnie Descent FreeSpaces tryka bardzo milutko. Dema też :) Szczególnie te MAWI i kodowane przez Kierownika. Szkoda że już żadna z grup nic nie wypuści pod nasze konfigi. Scena umarła dla klasyka z PPC + GFXa :(

[#41] Re: WARP 3D voodoo

@pekdar, post #40

o właśnie to mnie ciekawi
wiele razy czytałem o boot menu karty ppc
a że niemam karty to niewiem jak takie bootmenu wygląda, czy mógłby mi to ktoś opisać?
[#42] Re: WARP 3D voodoo

@krzysiekk, post #41

Ściągnij sobie ftp://de.aminet.net/pub/aminet/biz/p5/Flash-300399.lha i poczytaj FlashBIOS.doc. Tam są opisane wszystkie opcje jakie można ustawiać.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem