[#1] Pliki .info
Mam taki maly problem. Chce zalozyc sobie katalog dla programow i zeby byl on widoczny, jak klikne na ikonke dysku. Jak wygenerowac plik .info dla mojego katalogu?
[#2] Re: Pliki .info

@5K18a, post #1

"Pożycz" sobie ikonkę z innego katalogu, lub stwórz katalog w Workbenchu.
Rowniez rożne filemanagery mają mozliwosc dodawania ikonek do katalogów
[#3] Re: Pliki .info

@5K18a, post #1

Nie chcę być złośliwy, ale ile Ty masz przycisków w myszce? Wcisnąłeś choć raz prawy przycisk? To nie trudne! No więc naciśnij go i zobacz co się stanie, no chyba że czytać nie umiesz.

[#4] Re: Pliki .info

@5K18a, post #1

PPM -> Ikonki -> Informacje...

Pojawi sie okienko. Kliknij na zapisz (mozesz tez zmienic ikonke jesli masz jakas ktora Cie interesuje).
I gotowe ;)

[#5] Re: Pliki .info

@5K18a, post #1

Jak wygenerowac plik .info dla mojego katalogu?

Wygenruje sie automatycznie gdy stworzysz go na WB, DirectoryOpusie, FileMasterze 3.x ( za potwirdzeniem). Natomiast info nie powstanie na Disk Masterze i Filerze.

Istnieje jednak mozliwosc wyswietlenia katalogu bez .info zalczajac odpowiednia opcje na gornej belce (okna/Wyswietl.../Wszystkie Pliki). Mozna tez ktalog wyjac na "stale" lub pozniej go schowac. Jezeli iteresuje cie np. link/pseudo do katalogu bez wyciagania go, to uzyj WBMakeLink z Aminetu.
[#6] Re: Pliki .info

@ako, post #4

PPM -> Ikonki -> Informacje...

Tak. Mozna tego uzyc ale na WB 3.5/3.9.
Na 3.0-3.1 potrzebna jest latka spelniajca podobne zadanie, o nazwie WBInfo (tylko nie pamietam czy ta latka tworzy tez info).

Dodalem:

Wlasnie sprawdzilem i dodaje .info przy zapisaniu (za potwierdzeniem).

Ostatnia modyfikacja: 17.07.05 22:20
[#7] Re: Pliki .info

@Norbert, post #2

Zakladalem katalogi w DosXS i on mi nie porobil tych plikow. Nie pomyslalem zeby sprobowac pod samym workbenchem.
[#8] Re: Pliki .info

@Andrzej Drozd, post #5

Natomiast info nie powstanie na Disk Masterze

Przecież można w DM utworzyć katalog z .info
http://amigaone.kom.pl/dm.jpg

[#9] Re: Pliki .info

@Mufa, post #8

Racja. W wersji 68k tez mozna.

PS. Zmien sobie fonty w DM, gdyz topaz wyglada okropnie ;)
[#10] Re: Pliki .info

@Andrzej Drozd, post #9

Topaz i XHelvetica, skąd ja to znam?

[#11] Re: Pliki .info

@Prince, post #10

Dobra, dobra już zmieniłem :)
BTW! Na OS4 przestanie was już prześladować topaz jako domyślna czcionka systemowa. Od teraz jest nią całkiem ładna Bit Stream Vera Sans.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem