[#1] Cóż to za... pasek?
Witam wszystkich ponownie, macie ze mną coraz więcej problemów... Jestem pod wrażeniem skrinów z działu Graffiti. Wszystko piękne, ale mam parę pytań. Zastanawiam się nad zakupem nowego systema do mojej Amigi 1200. Zastanawiam się jaki system jest przedstawiony na owych skrinach? Czy ten półprzeźroczysty pasek to standard w tym systemie? Dużo nie wiem o OS'ach do Amigi bo od kilku lat pracowałem na grzybie, ogłupiły mnie trochę.
[#2] Re: Cóż to za... pasek?

@Michal, post #1

A moze powiesz o ktorego shota Ci chodzi ? Link, albo choc czyj on jest.
[#3] Re: Cóż to za... pasek?

@Michal, post #1

Podejrzewam że chodzi koledze o MagicMenu. Jeśli chodzi o to to musisz zapomnieć o tym jeśli nie masz karty graficznej. Chyba że chodzi o inny paseczek

[#4] Re: Cóż to za... pasek?

@Arbuz, post #3

Pana ENgine, nie mam owej kartki, cóż za gó... pech.
[#5] Re: Cóż to za... pasek?

@Arbuz, post #3

Niekoniecznie. Po zainstalowniu CGX-AGA przezroczystosc w MagicMenu jest dostepna. Ale z jakim efektem to nie wiem. Ponadto jest jeszcze porgramik o nazwie TransAGA, ktory takze to umozliwia.
[#6] Re: Cóż to za... pasek?

@Michal, post #4

Amiga sie nieco zmienila przez lata i dzisiaj zeby byl sens jej uzywac to trzeba sie rzucic na jedno z takich rozwiazan:

1. Bardzo ostro rozbudowac Amige inwestujac "troche" kasy.

2. Uruchomic na SZYBKIM pececie ktorys z emulatorow Amigi (UAE albo Amithlon).

3. Kupic jedna z dwoch nowych Amig:AmigeONE albo Pegasosa. Pierwsza jest ciagle w fazie tworzenia i wlasciwie nie da sie jej jeszcze dzisiaj kupic i normalnie uzywac. Druga (Pegasos) jest dostepna od jakiegos juz czasu, mozna ja kupic i uzywac.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem